Рівнянин розказав і показав, як вакцинуються в США (ВІДЕО)

1486 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Адвокат і власник медичного центру «Life Clinic» з Рівного Василь Харчук на разі проживає у Лос-Анджелесі. Рівнянин опублікував відео і розповів, як відбувається вакцинація в США.

 За його словами, цей процес в Америці – масовий і охоплює всіх. Пункти вакцинації розгорнуті у вигляді медичних госпіталів поблизу лікарень.

При цьому щепитися можуть не лише американці, а й ті, хто не має громадянства, та навіть туристи. Тобто міграційний статус людини не має значення.

«Пункт вакцинації працює за принципом проходження контролю в аеропорту, - розповідає Василь Харчук. - Є чотири зони: зона очікування (жива черга), зона реєстрації, зона щеплень, зона контролю.

У зоні очікування пацієнт стає у живу чергу і рухається до зони реєстрації.

У зоні реєстрації пацієнта реєструють (вносять в електронну базу за іменем і датою народження), запитують яку вакцину він бажає, видають спеціальну картку і відправляють у зону щеплень. Також у картці вписують дату отримання пацієнтом наступної дози вакцини.

У зоні щеплення пацієнта вакцинують тією вакциною, яку він обрав у зоні реєстрації, роблять запис у картку, після чого пацієнт направляється у зону контролю.

У зоні контролю пацієнт очікує 15 хвилин під наглядом лікарів для надання йому допомоги, якщо реакція на вакцину виявиться агресивною. Після 15 хвилин - пацієнт вільний.

Кожен може обрати одну із трьох вакцин:

-          Pfizer,

-          Moderna,

-          Johnson&Johnson».

За його словами, американці обирають в основному останню вакцину, тому що вона не передбачає ще одного етапу щеплення, препарат вводиться лише раз. А жителі США дуже цінують свій час. Люди в черзі жартують, що вакцинація дуже схожа на вечірку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також