Російський банк обікрав українську пенсіонерку…

2059 0

Ми у соцмережах:

Російський банк обікрав українську пенсіонерку…

Принаймні таке припущення висуває рівнянка Ганна Тороп. Інакше пояснити те, що з 13 тисяч рублів, які лежали на її книжці, залишилося тільки 300, вона не може.

— Я довго працювала в Якутії, — розповіла п. Тороп. — Там, як робили всі, відкладала із зарплати гроші на ощадкнижку. В 1991 році гроші, які люди зберігали на книжці, пропали. Так сталося й з моїми 13 тисячами рублів. У той час я вже проживала в Україні. Коли у 2005 році гроші, покладені на книжку, почали частково повертати, я написала доручення на отримання цієї суми на мою подругу, яка теж проживала в Україні, але часто їздила в Якутію, оскільки там на неї оформлена пенсія. Сама поїхати туди я не мала грошей, адже тільки проїзд коштує 18 тисяч рублів. Коли подруга показала доручення працівникам банку, що повертав гроші, вони сказали, що грошей на книжці у мене немає. Так моя подруга й повернулася ні з чим. Вдруге, коли моя подруга навідувалася в Росію, я дала їй навіть свою книжку і попросила, щоб вона зустрілася безпосередньо з директором банку і запитала, чому ж все-таки на книжці в мене нічогісінько нема. Вона повернулася знову ні з чим. Розповіла, що директор банку перевірив, яка сума в мене лежить на книжці, і сказав, що там всього-на-всього 300 рублів. Зараз це просто ніщо, копійки. Як таке могло статися, адже я добре пам’ятаю, яка сума лежала в мене на книжці? Гадаю, що тут не обійшлося без шахрайства з боку банку, бо книжка весь час була в мене, і ніхто, крім мене, не міг зняти ці гроші.

Коментар Микола Глотов, юрист Рівненського «Комітету виборців України»: — Надати повну консультацію тут складно, адже це питання російського законодавства. Може бути, що в Росії покладені на книжку гроші, як і в Україні, були знецінені. Громадянка повинна подати письмову заяву до відповідного банку в Росії із проханням роз’яснити підстави щодо того, чому в неї на книжці відповідна сума, а не та, яку жінка поклала. Після отримання роз’яснення, і якщо жінка не буде згодна, то зможе оскаржити зникнення чи списання коштів до компетентних органів Російської Федерації в тому порядку, який у цій державі існує.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також