Багато людей впевнені, що сало більше шкодить організму, ніж приносить користі. Навпаки, цей продукт містить багато різних вітамінів, зокрема, дуже рідкісний — F, який зміцнює судини й рятує від атеросклерозу.
Багато людей впевнені, що сало більше шкодить організму, ніж приносить користі. Навпаки, цей продукт містить багато різних вітамінів, зокрема, дуже рідкісний — F, який зміцнює судини й рятує від атеросклерозу. У салі чимало й такого антиоксиданту, як селен, що запобігає утворенню ракових клітин і підвищує потенцію. Це хороший жовчогінний засіб. Особливо він допомагає людям за 50. У салі є чимало холестерину. Але також у ньому вдосталь лецитину, що добре впливає на мембрани клітин, зміцнює оболонки судин, запобігаючи виникненню атеросклерозу. До речі, лецитин — речовина, корисна для мозку, розумової діяльності. Тому людям, які займаються інтелектуальною роботою, сало просто необхідне. Краще вживати сало підшкірне, адже воно чисте, там не накопичуються радіонукліди, токсини, пестициди. Крім того, краще споживати сало свіже, ніж варене або копчене. При термообробці лецитин окислюється, змінюється, отже, сало стає вже не таким цінним харчовим продуктом.