Сало корисне для судин і печінки?

2457 0

Ми у соцмережах:

Сало корисне для судин і печінки?

Вчені з Мюнхенського університету досліджували склад цього продукту за допомогою сучасних технологій. І з'ясувалося, що сало містить арахідонову кислоту. А вона відноситься до корисних Омега-6 ненасичених жирних кислот (приблизно як Омега-3 в морській рибі).

Вчені з Мюнхенського університету досліджували склад цього продукту за допомогою сучасних технологій. І з'ясувалося, що сало містить арахідонову кислоту. А вона відноситься до корисних Омега-6 ненасичених жирних кислот (приблизно як Омега-3 в морській рибі). Арахідонова кислота входить до складу клітинних мембран, є частиною ферменту серцевого м'яза. І навіть бере участь в ліпідному обміні! Тобто контролює утворення "хорошого" і "поганого" холестерину. Німецькі вчені навіть радять включати 20-30 грамів сала щодня в дієти для серцевих хворих. Але пам'ятайте, що у випадку з салом кількість не переходить в якість. У ньому все ж багато калорій і солі. Так що 200-грамовий кусень, зрозуміло, на принесе нічого хорошого. Є ще одна особливість цього простого продукту — сало не накопичує радіонуклідів (на відміну від м'язових волокон і кісток). І навіть, як довели канадські токсикологи з медколеджу Торонто, сприяє виведенню отруйних речовин з організму людини. Проте медики не радять купувати сало у неперевірених місцях: є ризик заразитися трихінельозом (інфекцією, що уражає нирки і нервову систему) так само, як і від неякісного свинячого м'яса. А в народній медицині сало вже давно вважається незамінним засобом при лікуванні хворих суглобів. Якщо на дачі потягнули спину, або сильно забили коліно, а знеболювального немає, примотайте до хворого місця скибочку холодного соленого сала.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також