Сало на сніданок: фу-фу-фу чи засіб від всіх хвороб

3890 0

Ми у соцмережах:

Сало на сніданок: фу-фу-фу чи засіб від всіх хвороб

Навіть якщо ви на дієті, з’їжте зранку шматочок сала. Але головне – не переборщити, адже сало дуже калорійний продукт. Для дорослої людини достатньо 10-30 г сала на добу. Такий корисний сніданок наповнить вас енергією на весь день, а заодно захистить організм від переохолодження.

 

Чим ще корисне сало?

Захищає від утворення бляшок на судинах

У салі містяться жиророзчинні вітаміни А, D і Е, ненасичені жирні кислоти і лецитин. Взаємодіючи, ці корисні речовини сприяють очищенню судин від холестеринових бляшок.

Стимулює вироблення жовчі

Дієтологи радять вживати сало саме вранці: сало стимулює вироблення жовчі, сприяючи цим нормальному травленню.

У вас не буде запорів, якщо регулярно з'їдатимете на сніданок шматочок сала. Тільки пам'ятайте, що його треба поєднувати з іншими продуктами, наприклад, з овочами, і ні в якому разі не їсти на сніданок тільки сало.

Зміцнює серцевий м'яз

У ньому міститься унікальна речовина - ненасичена арахідонова кислота, яка сприяє зміцненню стінок судин, забезпечує нормальну роботу серцевого м'яза. До речі, в продуктах рослинного походження арахідонової кислоти зовсім немає, а у вершковому маслі її кількість у 10 разів менша, ніж у салі.

Крім цього, до складу сала входить селен. Цей мікроелемент виконує захисну функцію: є антиокислювачем і захищає судини від ушкоджень.

Стимулює розумову діяльність

Не можете сконцентруватися? З'їжте шматочок сала! Лецитин, що входить до його складу, корисний для судин головного мозку. Недавні дослідження виявили, що цей продукт сприяє підвищенню інтелектуальної діяльності.

Підвищує імунітет

Сало містить «корисний» холестерин і жири, які беруть активну участь у розвитку клітинних мембран, необхідних для побудови імунітету. З'їдаючи шматочок сала щодня, ви будете менше хворіти.

Протипоказання

Але варто пам'ятати, що сало в деяких випадках може завдати шкоди. Якщо у вас є захворювання печінки, жовчного міхура, жовчовивідних шляхів або порушення обміну холестерину, то краще відмовитися від вживання сала.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також