За два тижні до пожежі на ринку рятувальники проводили навчання із залученням пожежної техніки зовсім поряд — у підземному переході. Трохи раніше — на центральному базарі і ринку Дикого. "Пересопницький" в план таких заходів не входить — не відноситься він до об'єктів підвищеної небезпеки. Але, як виявилося, біда сталася саме там, де її не чекали. Біля згарища в той день плакали люди. Хоча й обійшлося без людських жертв, та втратили вони свій товар, й саме приміщення, в якому торгували м'ясом, алкоголем, мобільними телефонами, зазнало суттєвих пошкоджень. А м'ясний павільйон згорів дотла.
Богдан Данилюк, начальник ОКЦ ТУ МНС у Рівненській області: — За десять п'ята ранку до нас зателефонував перехожий і розповів, що на ринку видно дуже густий дим. Ми одразу ж виїхали на місце, але незважаючи на те, що вулиця Пересопницька лише за кілька десятків метрів від пожежної частини, добратися туди через густо розставлені машини і торговельні прилавки дуже важко. Коли ми таки приїхали на місце, вогонь уже палав на 100 метрах квадратних покрівлі. Проте гасити вогонь одразу ми не могли — він добрався до приміщення з електричною щитовою. Тож півгодини чекали на аварійну службу "Рівнеобленерго". Керівництво ринку, яке мало б самостійно вимкнути струм, цього зробити не змогло. На місце пожежі прибуло чотири рятувальні бригади міста. До будівлі не можна було приставити ручні драбини через пластикові покрівлі кіосків, розставлених під м'ясним павільйоном. Завадили і саморобні броньовані двері, які довелося знімати за допомогою спецмашини. Окрім того, дивує, що пожежу не помітили охоронці і не спрацювала пожежна сигналізація. Приміщення павільйону згоріло повністю. Впало дерев'яне перекриття між першим та другим поверхами. Проте ми задоволені тим, що змогли врятувати сусідні житлові будинки та торговий центр "Ліон". Збитки від пожежі власники павільйону ще підраховують. Роман Пелех, начальник відділу державного пожежного нагляду, дізнання та ліцензування управління Держтехногенбезпеки у Рівненській області: — Нещодавно ми здійснювали перевірку цього приміщення. Там була встановлена протипожежна сигналізація, але виведена вона була назовні, а не на пульт спостереження. Ми рекомендували виправити це, проте поки що не знаємо, зробила це дирекція ринку чи ні. Окрім того, у будівлі була оголена проводка. Вона й могла стати причиною загоряння. Тарас Сабанюк, в.о першого заступника начальника Рівненського МВ УМВС: — Ми розглядаємо три версії: необережне поводження з вогнем техпрацівників, умисний підпал та коротке замикання. Найбільш вірогідна остання версія. Зокрема, в акті про пожежу, складеному обласним управлінням Держтехногенбезпеки, йдеться, що саме коротке замикання, ймовірно, викликало пожежу. Підприємці, що працювали у м'ясному павільйоні, підтвердили, що проблеми із електропроводкою у них були давно. Чому ніхто не ремонтував, будемо з'ясовувати. Дирекція ринку інформацію про це ще не коментувала. Лише заявила, що пожежу помітили не випадкові перехожі, а саме їхній працівник, який у ту ніч чергував у пропускному пункті. Сам охоронець доступу до павільйону не мав. Остаточна версія пожежі буде відома через кілька днів. Тоді ж визначимо, хто нестиме відповідальність. Поки що також не встановлено і розмір збитків. До речі, жоден із підприємців про можливий підпал не говорив.