Що підвищує ризик того, що ви захворієте після вакцинації?

645 0

Ми у соцмережах:

Що підвищує ризик того, що ви захворієте після вакцинації?

У Великобританії нещодавні  дослідження показали, що на кожні 500 вакцинованих осіб одна людина хворіє на COVID-19 (0,2% населення).  Але не всі ризикують після вакцинації захворіти однаково. Є чотири фактори, які впливають на рівень вашого захисту від коронавірусної інфекції.

1. Тип вакцини

Клінічні випробування показали, що вакцина Moderna знижує  ризик розвитку симптомів COVID-19 у людини на 94% , тоді як вакцина Pfizer знижує цей ризик на 95% . Вакцини Johnson & Johnson та AstraZeneca виявилися менш ефективними, зменшуючи цей ризик приблизно на 66% та 70% відповідно (хоча захист, запропонований вакциною AstraZeneca, виявився підвищеним до 81%, якщо між дозами щеплення більший проміжок часу).

2. Час з моменту щеплення

Поки повної картини немає, але стає все більш очевидним, що тривалість часу після вакцинації також важлива. Попередні дослідження свідчать про те, що захист вакциною Pfizer знижується протягом шести місяців після вакцинації.  

3. Варіанти вірусу

Іншим важливим фактором є варіант вірусу, з яким ви стикаєтесь. Коли ми стикаємось з альфа-варіантом, то дві дози вакцини Pfizer гірше захищають, зменшуючи ризик розвитку симптомів COVID-19 на 93%. На тлі “Дельти” рівень захисту падає ще далі - до 88%. Вакцина AstraZeneca також зазнає такого негативного впливу.

4. Ваша імунна система

Важливо пам’ятати, що наведені вище цифри відносяться до середнього зниження ризику серед населення. Ваш власний ризик буде залежати від вашого власного рівня імунітету та інших факторів, характерних для кожної людини.

Зазвичай ефективність вашої імунної системи  зменшується з віком. Люди похилого віку або люди з ослабленою імунною системою можуть мати нижчий рівень вакцино-індукованого захисту від COVID-19 або їхній захист може зменшитися швидко після вакцинації.

Що ж робити?

Вакцини все ще значно знижують ваші шанси захворіти на COVID-19. Вони також у ще більшій мірі захищають від госпіталізації та смерті. Отже, в першу потрібно вакцинуватися і дбати про свою імунну систему, приймаючи препарати, які стимулюють імунітет. Ці препарати підвищують захисні можливості організму і здатність протистояти різним захворюванням.

З ТУРБОТОЮ ПРО ВАС

НВЦ “ДОБРАДІЯ”: виробництво  нових фітопрепаратів: фітокомплекс Вікторін – інноваційна розробка вчених ІМБіГ НАН України. Унікальна методика поєднання суто природних складових рослинного походження забезпечує потужну адаптогенну дію у період несприятливих умов. Вміст біологічно активних речовин в рослинній сировині сприяє загальному зміцненню організму при сезонних застудних захворюваннях, підвищенню імунітету.

Збалансована формула фітокомплексу дає змогу доповнювати й посилювати властивості кожного з компонентів, що забезпечує його високу ефективність і безпеку, які перевіряється в лабораторії контролю якості. Фітопрепарат виробляється на потужностях фармацевтичної компанії “АСТРАФАРМ”, виробництво якої відповідає вимогам GMP ISO 22000:2005, що свідчить про високі стандарти якості вироблених препаратів.

 

 

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також