Що варто знати про алергію

1155 0

Ми у соцмережах:

Що варто знати про алергію

Алергія здатна виникати в будь-якому віці. Хоча частіше вона виникає таки в дитинстві й молодому віці, але проявитися вперше може й у зрілої людини. Але буває і навпаки, що діти з алергічними реакціями в дорослому віці з цією проблемою не стикаються. Виявити те, що є алергеном для людини, може тільки лікар після відповідного обстеження та аналізів.

Алергія може надовго зникати і проявлятися знову. До деяких алергенів реакція з віком може слабшати, і виникає відчуття, що алергія зникає сама по собі. Однак через деякий час вона може з’явитися знову, проявившись у вигляді реакції на «старі» алергени або на інші. Організм людини в цьому плані непередбачуваний. Наочним прикладом служить атиповий дерматит або екзема у дітей. Їхні симптоми можуть зникнути, але у дитини раптом починається алергічний риніт. Причини такої трансформації науці поки невідомі, але що відомо точно — алергія не зникає сама по собі.

Зміна місця проживання не вилікує від алергії. За словами фахівців, це може дати лише тимчасовий ефект полегшення, але, як правило, поліпшення в стані алергіків при цьому спостерігається лише якийсь час. Надалі організм, який адаптувався до нового зовнішнього середовища, визначить для себе в ньому й ті речовини, що будуть діяти на нього як алергени.

Алкоголь посилює алергію. Алкоголь не є алергеном, але він підсилює набряк слизової в носоглотці у тих, хто страждає на алергічний нежить, причому така набряклість може бути найсильнішою.

Алергія викликає головні болі й астму. Якщо не використовувати ліки під час сезону цвітіння, алергія може сильно зіпсувати якість життя: у людини можуть виникати проблеми зі сном, нервозність і головні болі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також