Які продукти потрібно їсти восени, щоб не мерзнути, зміцнити імунітет і захистити організм від осінніх вірусів?
Найголовніше в харчуванні восени — зробити акцент на рослинній їжі. Адже в свіжих овочах і фруктах міститься максимум корисних речовин, а вживання великої кількості рослинних продуктів зміцнить імунітет. Їжте більше свіжих фруктів і пийте свіжовичавлені соки. Готуйте салати зі свіжих овочів, заправляючи їх нерафінованою олією. Варіть більше овочевих супів і подавайте до м'яса і риби овочеві гарніри. Восени наш організм страждає від нестачі сонця, а вироблення гормону щастя, серотоніну, знижується. Саме в похмурий осінній день так і хочеться з'їсти зайвий шматочок шоколадної плитки або смачного тортика. Хочеться шоколаду — візьміть з магазинної полиці плитку чорного гіркого шоколаду, замість шматка «наполеона» з'їжте яблуко або банан, а солодке тістечко замініть сухофруктами і горішками. Проблему холоду можна вирішити, зробивши акцент на прийомі гарячих страв протягом дня. Включайте в свій раціон перші страви. У холодний день допоможуть зігрітися гарячі напої — пийте трав'яні чаї і гарячий шоколад або какао. І нарешті — включіть в раціон картоплю. Адже вона має високу енергетичну цінність, а ще цей овоч містить безліч вітамінів, необхідних організму кислот, макро— і мікроелементів, а клітковина, що міститься в картоплі, нормалізує роботу кишечнику. Так що страва з картоплі надовго подарує відчуття ситості, не обтяжуючи шлунок.