Шевченко заслаб із переляку

3763 0

Ми у соцмережах:

Шевченко заслаб із переляку

Головний державний санітарний лікар області Геннадій Шевченко, якого запідозрили у корупції, заслаб на серце, щойно дізнався про перспективи допитів та складання протоколів. Міліція зробила спробу отримати пояснення від державного службовця, виявивши, що він є засновником чотирьох комерційних фірм. Однак підозрюваний у корупції через раптовий біль у серці опинився у лікарняній палаті. Судячи з усього, болить Шевченку десь дуже глибоко. А кому не заболить, якщо до відповідальності можуть притягнути?

Коментарі Роман Мицак, начальник УБОЗу в Рівненській області: — Працівники Рівненського УБОЗу спільно з колегами з ГУБОЗу м.Києва запросили головного державного санітарного лікаря Рівненської області Геннадія Шевченка у приміщення УБОЗу, щоб дав пояснення з приводу участі в засновництві у декількох фірмах. Він категорично відмовився це робити, зіславшись на те, що перебуває у черговій відпустці. Сказав, що не має наміру зустрічатись на міліцейській території, а якщо міліціонери, мовляв, мають бажання з ним поспілкуватись, то запрошує їх до себе в робочий кабінет. Там і зустрілись у вівторок, 4 жовтня. Шевченку повідомили, що стосовно нього складено протокол про корупцію за частиною 2 статті 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», який набрав чинності 1 липня цього року. У статті закону йдеться про те, що держслужбовцям заборонено входити до складу органу управління чи наглядової ради підприємств або організацій, які мають на меті одержання прибутку. А на момент складання протоколу п. Шевченко був засновником одразу чотирьох фірм. Міліціонери запропонували дати пояснення з цього приводу та поставити підпис під протоколом. Шевченко категорично відмовився ставити свій підпис та взяти примірник протоколу. Тоді у присутності понятих йому зачитали текст цього протоколу. Увесь процес знімали на відео. Між Шевченком та працівниками міліції виник словесний конфлікт. Він почав шарпати правоохоронців, розштовхуючи їх, ломитися у двері. Процедура завершилася тим, що за номером 102 працівники УБОЗу викликали в санепідемстанцію слідчо-оперативну групу, яка приїхала та зафіксувала непокору Шевченка працівникам міліції. На нього склали адмінпротокол про непокору працівникам міліції. Він сказав, що погано почувається. Тоді для Шевченка викликали швидку допомогу. Лікарі поміряли йому тиск, він був у нормі, отож госпіталізація йому не знадобилась. Працівники міліцїі поводилися з держслубовцем толерантно. Геннадій Шевченко, головний державний санітарний лікар області: — Я був у відпустці, коли мене викликали на роботу, чітко не пояснивши навіщо. Працівники столичного УБОЗу зачинили мене в службовому кабінеті, не пояснивши, в чому саме запідозрили, та хотіли провести обшук. Я попросив, щоб це зробили у присутності свідків, почав кричати та кликати колег. Спробував прорватися до дверей. У результаті цього й виникла штурханина. Зараз я лікуюся в міській лікарні. На незаконні дії міліціонерів члени Асоціації працівників санепідемстанції вже написали скаргу міністру та голові РОДА. Міліціонери, нібито, хотіли скласти на мене протокол про корупцію. Так, у минулому я справді був засновником деяких товариств, але з їхнього складу давно вийшов. Вийду з лікарні і також скаржитимуся на міліціонерів Генеральному прокурору України.

Жанна ПІНЧУК.
P.S. Протоколи про корупцію та про непокору міліції, складені стосовно Геннадія Шевченка, вже направлено на розгляд у суд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також