Шістдесят тисяч для Києва — не хабар!

5474 0

Ми у соцмережах:

Шістдесят тисяч для Києва — не хабар!

Начальник рівненської митниці Олег Вавровський уже кілька місяців як втратив працездатність. А на початку року «змінив хворобу» і тепер — «на лікарняному по догляду за дитиною».

Вавровський Полюхович

Олег Вавровський
Олег Вавровський
Начальник рівненської митниці Олег Вавровський уже кілька місяців як втратив працездатність. А на початку року «змінив хворобу» і тепер — «на лікарняному по догляду за дитиною». Це почалося з ним тоді, коли у помешканнях його батьків та його ж підлеглої Руслани Полюхович слідчі знайшли під час обшуку понад шістдесят тисяч доларів. Знайшли не випадково — були зафіксовані факти поїздок Вавровського до батьків та пані Полюхович одразу ж після зустрічей із підприємцями, які, вірогідно, давали митнику хабарі. Саме із цієї причини Шевченківський райсуд Києва дав дозвіл на обшук в оселях згаданих вище громадян, де й знайшли оті самі шістдесят тисяч (34 700 доларів та 1 300 євро у батьків Вавровського, 27 500 доларів у пані Полюхович) Ми писали про це три тижні тому, висловивши упевненість у тому, що непідкупний митник Вавровський зможе без особливих зусиль довести у суді, що знайдені гроші не були ніякими хабарями — просто батьки у нього дуже ощадливі. Так само як і Руслана Полюхович, яка працює інспектором митниці, без проблем доведе цілком законне походження знайдених у неї грошей. Так і сталося — Шевченківський суд міста Києва не визнав знайдені тисячі хабарем і постановив повернути гроші бережливим батькам Олега Вавровського та не менш ощадливій Руслані Полюхович.
Руслана Полюхович
Руслана Полюхович
Рішення суду нікого не здивувало — для столиці жалюгідні 60 тисяч доларів — це взагалі не гроші. Там хабарі рахують на мільйони! Тож довести столичним суддям законне походження такої копійчаної суми не було проблемою. Одне тривожить — Олег Вавровський досі не виходить на свою неприбуткову роботу. Можливо, у нього окрім батьків є ще інші «ощадливі» родичі, до яких можуть дотягнутися руки слідчих Державної фіскальної служби? Тому краще поки що «доглядати за дитиною». Митниця почекає, а жити є на що — батьки допоможуть. Причому цілком законно! Про Руслану Полюхович годі й казати — теж не бідна!
Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Олег Вавровський:
— Батьки у суді документально довели, звідки взяли кожну копійку. А кошти були від продажу нерухомості, від повернутих вкладів з банків, які збанкрутували, від спадщини. Так само підтвердила і Руслана Полюхович, що вилучена валюта не була отримана у незаконний спосіб. У судді не було жодних сумнівів. Навпаки, були претензії до слідчого: чому кошти вилучили у моїх батьків, людей, які не фігурують у жодному кримінальному провадженні? Слідчому не було чим крити. Мало того, у суд з'явилася не людина, яка проводила обшук та вилучення коштів, а інший слідчий. Адвокати вже написали скарги і, наскільки мені відомо, відділ власної безпеки та слідчих ДФС починають викликати. Адвокати також радять моїм батькам написати заяву про зниклі під час обшуку 17 тис. грн. Вони є на фото, яке розіслала ДФС, але у протоколах їх нема і у квартирі також. Але батьки не хочуть про це заявляти. Після пережитого, досі не розуміючи, чого до них прийшли з обшуком, хочуть тільки спокою.Щодо мене, то жодних звинувачень мені не пред'являли. У рамках кримінального провадження проводять ось такі обшуки, то у моєму кабінеті, то у батьків, щоб вплинути на мене психологічно, аби я, очевидно, написав заяву на звільнення.
Тарас Цибулін, начальник відділу власної безпеки ГУ ДФС у Рівненській області:
— У мене чимало запитань до суду, який ухвалив повернути вилучені кошти. Але наразі справу веде Державна фіскальна служба.
Записала Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також