Шустика з посади головного лікаря звільнили незаконно – рішення суду

2551 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Минулого року перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк звільнив з посади головного лікаря діагностичного центру Романа Шустика.

 Причиною стала велика заборгованість у заробітній платі перед персоналом лікарні. Вона виникла тому, що зменшилося державне фінансування, яка вимагало скорочень у лікарні. Однак Шустик зволікав із звільненням своїх працівників.

Одразу після звільнення за Романа Шустика заступилися як пацієнти лікарні, так і політики. Адже той є депутатом обласної ради від «Слуги Народу».

В результаті перипетій Роман Шустик звернувся до суду, який постановив поновити його на роботі. Основним аргументом у суді стало те, що керівництво ради не може одноосібно звільняти керівників обласних комунальних установ. Оскільки рішення про призначення директорів ухвалює сесія, то й сесія має звільняти.

Обласна рада не погодилася з таким рішенням Рівненського міського суду, тому подала апеляцію. Апеляційний суд скасував рішення міського суду та погодився, що у міжсесійний період директорів комунальних установ може звільняти голова Рівненської обласна ради.

Але звільнення головного лікаря Романа Шустика було визнано незаконним. Бо звільняв його не голова ради, а перший заступник Сергій Свисталюк, який офіційно не мав повноважень виконуючого обов’язків голови ради. Більше того, було підтверджено, що заборгованість у діагностичному центрі виникла не з провини Шустика, а через брак державного фінансування.
Додамо, що Романа Шустика поновили на посаді головного лікаря діагностичного центрую Депутати дали йому часу до 1 квітня розібратися з боргами. Якщо той не впорається, то його буде звільнено.

Читайте також по темі: Головного лікаря Шустика таки звільнили

Звільнений головний лікар Рівненського діагностичного центру піде до суду

Шустика звільнили по-радикальному

Шустик — знову головний, але без зарплати


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також