Симптоми, які не варто ігнорувати

2953 0

Ми у соцмережах:

Симптоми, які не варто ігнорувати

Рання сивина. Передчасна сивина може свідчити про захворювання. Якщо вам менше 40 років і більше 50% вашого волосся сиве, лікарі радять перевіритися на діабет...

Голова

Рання сивина

Передчасна сивина може свідчити про захворювання. Якщо вам менше 40 років і більше 50% вашого волосся сиве, лікарі радять перевіритися на діабет.

Обвислі повіки

Ви думаєте, що це природний наслідок віку? У деяких випадках це може бути не просто ознакою старіння шкіри або спадковою рисою. Якщо повіки обвисають так сильно, що порушують зір, лікар може рекомендувати операцію з підтяжки повік.

Зморшки на мочках вух

Діагональні зморшки на мочках вух у 70% випадків можуть бути ознакою проблем з серцем: тканини втрачають еластичність, те ж саме відбувається і з артеріями. Однак подібні прояви можуть бути й ознакою звичайного старіння організму.

Щільні темні плями

Як правило, вони мають доброякісну природу або передаються у спадок. Однак якщо такі плями з'явилися у вас зовсім недавно, після тривалого перебування на сонці, це може бути одним з ранніх симптомів раку шкіри — обов'язково зверніться до лікаря.

Жовтіють білки очей

Найчастіше це означає, що ви втомилися, багато випили напередодні або це ваша природна особливість. Але це може бути і ознакою хвороби печінки або жовчного міхура.

Брови стають рідкими

Випадання волосків із брів, а також стоншення і випадання волосся на голові можуть бути симптомами захворювання щитовидної залози.

Тріскаються губи

Тріщини в куточках рота часто говорять про дефіцит вітаміну В або цинку. Якщо ранки довго не загоюються, в них може потрапити інфекція, тому їх слід лікувати.

Великі груди

Якщо верхня частина вашого тіла досить об'ємна, стежте за розмірами талії. Розмір грудей D і більше підвищує схильність до діабету, а талія менше 80 см служить своєрідною страховкою.

Борозенки на нігтях

Можливо, ви недавно серйозно хворіли або забили палець. Але якщо це не так, а борозенки з'являються регулярно, слід перевірити стан печінки і рівень гемоглобіну.

Червоні долоні

Почервоніння шкіри на долонях може бути одним з перших симптомів порушення в роботі печінки — якомога швидше зверніться до лікаря.

Довгий безіменний палець

Якщо ваш вказівний палець коротший від безіменного, це говорить про те, що під час вагітності у вашої мами був підвищений рівень тестостерону. Але це може вказувати і на схильність до запалення колінних суглобів, вважають лікарі.

Припухла шия

Якщо у вас немає симптомів ОРЗ, а припухлість на шиї тримається довгий час, це може бути ознакою захворювання щитовидної залози.

Гусяча шкіра

Постійні пухирці, найчастіше на руках, зазвичай виникають від надлишку кератину і абсолютно безпечні.

Засмага без сонця

Якщо ваша шкіра стала більш смаглявою, ніж зазвичай, це привід звернутися до лікаря. У рідкісних випадках це може говорити про порушення функцій надниркових залоз.

Апетитний животик

Лікарі стверджують: люди з «надлишками» в ділянці живота частіше схильні до діабету і серцево-судинних захворювань.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також