Люди, що роблять сир самостійно, знають, що таке сироватка — один з найкорисніших «побічних продуктів» переробки молока, яка зберігає всі корисні властивості коров’ячого молока.
Люди, що роблять сир самостійно, знають, що таке сироватка — один з найкорисніших «побічних продуктів» переробки молока, яка зберігає всі корисні властивості коров’ячого молока. У молочній сироватці багато вітамінів, мінералів, білка і лише 0,2% жиру. На 94% сироватка складається з води. Інші 6% — життєво важливі субстанції: лактоза, вміст якої в сухій речовині — понад 70%, оптимальні за амінокислотним складом білки, повний набір вітамінів групи В, кальцій і магній: склянка сироватки в день — чудовий засіб для зміцнення імунітету. Її корисно вводити в раціон під час фруктових розвантажувальних днів, це допомагає вивести з організму надмірний холестерин і токсичні речовини. А коктейлями на основі сироватки можна вгамувати голод.