Скандального митрополита МП з Рівненщини посадили у СІЗО

6127 0

Ми у соцмережах:

фото: Суспільне

Скандального митрополита УПЦ МП Павла Лебідя з села Борбин, що на Рівненщині, суд посадив у СІЗО.

Справу про зміну запобіжного заходу розглядали вчора, повідомляє «Суспільне».

З квітня митрополит Павло перебував під домашнім арештом. Прокуратура вимагала для церковнослужителя тримання під вартою або заставу у розмірі 60 млн гривень.

Своє клопотання сторона обвинувачення аргументувала тим, що у митрополита Павла рухомого та нерухомого майна саме на таку суму. Крім того, сюди не врахували банківські активи клірика.

Підстава зміни запобіжного заходу — порушення одного з обов'язків, які наклав слідчий суддя. Зазначають, що Павло Лебідь спілкувався з одним зі свідків у кримінальній справі. Проте у виступі на судовому засіданні митрополит Павло сказав, що не знайомий із тим свідком.

Прокурор у справі Євген Завістовський заявив, що Павло знав про заборону спілкуватись з тим свідком, адже ознайомився з протоколами.

Прокурор зачитав матеріали, які нібито доводять, що колишній намісник Києво-Печерської лаври розпалював національну ворожнечу та виправдовував агресію Росії проти України.

Прокурор Євген Завістовський просить змінити запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 1 вересня 2023 року. Таким чином хочуть зменшити ризики, зокрема, запобігти спілкуванню зі свідками. Також на волі підозрюваний може спробувати знищити або спотворити докази, вважають у прокуратурі.

Читайте також по темі: «Паша Мерседес» у рідному селі на Рівненщині зробив дорогу та провів газ

Митрополит УПЦ МП Павло з Рівненщини наговорив на кримінальну справу


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також