Схема нардепа Лозового: викриття корупціонерів чи політзамовлення?

2246 0

Ми у соцмережах:

Схема нардепа Лозового: викриття корупціонерів чи політзамовлення?

Юрія Приварського, першого заступника голови ОДА, називають впливовішим за тих, хто останні два роки у кріслі голови. Бо поки Віталій Чугунніков не ходив на роботу, він зміг чудово закріпити свій вплив, зокрема у питаннях розподілу бюджетних коштів.

Юрій Приварський та Олексій Муляренко

Юрій Приварський та Олексій Муляренко
Андрій Лозовий заявив у зверненні до НАБУ: — Мені, як народному депутатові, стало відомо, що перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський та начальник управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук увійшли у злочинну змову з директором фірми «Фіалка» Юрієм Фалко для вчинення тяжких злочинів з метою власного збагачення. Відповідно до матеріалів кримінального провадження, задокументована діяльність організованої злочинної групи, яка під час освоєння 46 млн. грн. бюджетних коштів, виділених на будівництво, реконструкцію та ремонти об'єктів соціально-культурної сфери, доріг, котелень, протягом 2014-2015 років вчиняла дії, спрямовані на заволодіння 4,6 млн. грн. Організував злочинну групу Юрій Фалко, який є неофіційним власником ПП «Вестінвестбуд» (засновник та директор Леся Шекель), ТзОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг» (заявник — Вадим Сак, директор — Сергій Іванчук). Фалко, діючи спільно з Шекель та Іванчуком, використовував зв'язки та підтримку Юрія Приварського та Юрія Осіпчука. Вони сприяли в укладанні договорів на виконання вище зазначеними фірмами будівельно-монтажних робіт та погоджували всі дії щодо оплати. Ці особи протягом 2014-2015 років вносили недостовірні відомості до актів приймання виконаних робіт, невиконання робіт, завищення вартості виконаних робіт, витрат, постачання неякісних товарів, зокрема котлів. Зокрема, встановлено, що вартість котлів була завищена на 1,6 млн. грн., оскільки котли постачали через підконтрольні підприємства. Понад 1 млн. грн. — завищення витрат на оплату працівникам та виконання робіт, непередбачених проектом. Стільки ж втратив бюджет через використання асфальтобетону, що не відповідає вимогам. Фірми «Фіалка», «Укрбудреммонтаж інжиніринг», «Вестінвестбуд» виграли за останні роки тендерів на десятки мільйони гривень. Тільки у 2014-2015 роках ТзОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг» виграла вісім із 27 тендерів, які проводив обласний департамент будівництва, на загальну суму близько 17,3 млн. грн. ПП «Вестінвестбуд» за цей період виграло два тендери на близько 29,5 млн. грн. А у цьому році тендери почала вигравати безпосередньо «Фіалка». Зокрема, нещодавно фірма отримала перемогу на будівництво спортзалу в Дубровиці — на 8,5 млн. грн. Юрій Приварський заперечує, що причетний до тендерних переможців. Ще раніше, коли «РВ» писало про успішність фірм, близьких до родини Фалко, пан Приварський зазначав, що свого часу співпрацював як юрист з багатьма підприємствами, проте це не впливає на його нинішню роботу першого заступника. Після звинувачень Андрія Лозового Юрій Приварський зазначив:
— Я вже втомився 2,5 роки коментувати одне й те ж. Андрій Лозовий має право подавати скаргу у НАБУ, НАБУ має право проводити перевірку, але я цього не боюся. Реагувати на заяву Андрія Лозового не буду.
Юрій Осіпчук, начальник обласного управління охорони здоров'я:
— На жаль, у нас народні депутати через недоторканність не несуть відповідальності за обливання людей брудом. Який я можу мати стосунок до будівництва? За понад два роки, що я на посаді, моє управління не провело жодного тендеру на будівництво чи реконструкцію. Юрія Фалко я знаю, але ми навіть не друзі.
Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА:
— Юрій Фалко — один із забудовників, які працюють в області. Чи були порушення у тому, що його фірма вигравала деякі тендери, розбиратиметься НАБУ, якому пан Лозовий надіслав звернення. Але, як на мене, це більше схоже на політичне протистояння. Після заяви Андрія Лозового я спілкувався і з Юрієм Осіпчуком, і з Юрієм Приварським. Вони запевнили, що схема, яку розписав пан Лозовий, нічого не варта і що це лише — спроба політичної дискримінації.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також