Собі не довіряють

1409 0

Ми у соцмережах:

Собі не довіряють

Лише 16 депутатів проголосували за висловлення недовіри керівництву облради на сесії минулої п'ятниці. На відставці голови п.Кириллова наполягає фракція "Батьківщини", головою якої він раніше був, а кілька місяців тому із скандалом її залишив. Михайло Кириллов за відставку керівництва облради проголосував, але коли це питання вдруге поставили на голосування — "утримався". Його заступники — п.Данильчук та п.Павлюк, — серед тих небагатьох, які підтримують висловлення недовіри, в тому числі й самим собі.

Тепер кожен з них по-різному пояснює, чому натиснув на кнопку "за". Але ні голова, ні його заступники не збираються добровільно йти у відставку. Тим часом знову почали говорити про відставку усієї ради. Михайло Кириллов, голова обласної ради:

— Зараз триває психологічне перелаштування наших депутатів на новий лад, коли їм не наказують, як голосувати (за винятком "Батьківщини"), а дали право приймати особисте рішення. Не всі адаптовуються. Але ми намагаємося знайти спільну мову. Я маю на меті реанімувати вбиту Берташем і Кучеруком раду, об'єднати депутатський корпус, щоб продуктивно працював до кінця каденції.
Олександр Данильчук, перший заступник голови обласної ради:
— Вирішувати повинні депутати — чи бути нам на своїх посадах. Взагалі-то проблема — у голові обласної ради. Він не може знайти спільної мови з депутатами. А як немає стабільності в обласній раді, то кому вона така треба?
Степан Павлюк, заступник голови обласної ради:
— Обласна рада сама себе розпустити не може. Це має право зробити тільки Верховна Рада після довгої процедури, яка може затягнутися до весни. Якщо 150 народних депутатів складають мандати, то це є підставою для президента розпустити парламент. Якщо навіть 70 із 80 обласних депутатів складуть свої мандати, то рада все одно залишиться: протягом трьох днів територіальна виборча комісія проведе засідання і запустить у раду людей, які були наступними у списку партій, а на мажоритарних округах оголосить перевибори. Цей процес може тривати вічність.
Сергій Рибачок, голова ОДА:
— Є великі сумніви у дієвості обласної ради. Але я б не хотів втручатися у роботу депутатів. Якщо вони вирішать розпустити раду, то усі повноваження перейдуть до ОДА: буде складно, проблематично, але не критично.
Алла САДОВНИК.

Довідка РВ

Депутати, які не довіряють керівництву облради. Фракція "Батьківщини": Михайло Вервега, Галина Кульчинська, Ніна Путіліна, Олег Скороход, Ігор Брошук, Григорій Шумейко, Юрій Богданович. Фракція "Нашої України": Олексій Кособуцький, Руслан Сивий, Олександр Башмат. Позафракційні: Олег Хомич та Георгій Лебедюк, "свободівець" Олексій Бучинський та депутат від фракції "Сильна Україна" Юрій Сосюк. А також Олександр Данильчук та Степан Павлюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також