Сови і жайворонки: як їх зрозуміти

664 0

Ми у соцмережах:

Сови і жайворонки: як їх зрозуміти

Відомо, що біоритми закладаються у людини на генетичному рівні. Тому всіх можна образно розподілити на дві групи: сови і жайворонки. Залежно від хронотипу формуються тип мислення, смакові переваги і навіть риси характеру.

Прийняття рішень

Сови: частіше керуються власними бажаннями, бачачи мету, але не помічаючи можливих наслідків. Як правило, вони приймають рішення спонтанно і без роздумів. Звичайно, потім вони можуть задуматися, але вже буде занадто пізно. Якщо мова йде про серйозне рішення, то вони можуть тривалий час все обмірковувати і частіше відмовляються щось робити.

Жайворонки: звикли ретельно продумувати будь-яку отриману інформацію. Це можна описати просто: страшно зробити помилку і не контролювати ситуацію. Навіть незначні рішення, які не відіграють ключового значення, вони будуть ретельно обмірковувати.

Сприйняття інформації

Сови: віддають перевагу дізнаватися інформацію зручним способом, який забезпечує максимальний комфорт. Наприклад, набагато простіше погортати соціальні мережі, почитати заголовки або просто подивитися відео.

Жайворонки: старомодні в отриманні інформації. Як правило, вони читають газети або довіряють лише перевіреним джерелам інформації. Сучасні технології та блогерів намагаються обходити стороною, розуміючи, що вони можуть розповідати неправду.

Режим харчування

Сови: можуть запросто обійтися без сніданку, їм вистачить чашки кави і бутербродика на півдня. Однак до вечора вони поповнюють всі свої запаси і в більшості випадків не можуть себе контролювати, через що поява зайвої ваги стає нормою.

Жайворонки: без щільного сніданку день навряд чи розпочнеться. Часто вони обирають корисну і здорову їжу, розуміючи, що вона наситить їх енергією на цілий день. Вечеряти жайворонки люблять не часто, їм вистачає склянки кефіру або яєчні.

Тип мислення

Сови: володіють математичним складом розуму, часто виявляють логіку і завжди шукають найкоротші шляхи вирішення певної задачі. Однак їм досить складно аналізувати інформацію і виділяти найголовніше.

Жайворонки: в більшості випадків мова йде про гуманітарний склад мислення. Їм простіше вивчити нову мову або добре запам'ятати отриману інформацію. Язик добре підвішений, плюс вони можуть на ходу відповідати навіть на найскладніші запитання, хоча іноді й не розуміють, про що їх реально запитали.

Витрати

Сови: в основному розтринькують гроші, але вміють швидко знаходити нові джерела доходу. Як правило, вони ніколи не шкодують грошей, якщо бачать користь у покупках. Однак імпульсивність у більшості ситуацій іде тільки на шкоду.

Жайворонки: продумують своє життя до дрібниць, тому в них завжди є плани на відпустку, день народження і чітке розуміння, які подарунки доведеться дарувати через рік. Жайворонки вміють поводитися з грошима і роблять це добре, завдяки чому їм вдається робити заощадження.

Робота

Сови: часто беруть відповідальність на себе і намагаються нікого не допускати до робочого процесу. Це й не дивно, адже вони розраховують тільки на власні сили, зовсім не довіряючи іншим. Тому вони часто стають керівниками і лідерами в компанії.

Жайворонки: чудові командні гравці. Вони можуть виконати певні завдання, але намагаються уникати відповідальності, адже заздалегідь прораховують можливі ризики. І найголовніше — вони можуть запросто попросити допомоги в інших.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також