Менше солі — нижчий тиск

747 0

Ми у соцмережах:

Менше солі — нижчий тиск

Американські вчені встановили взаємозв'язок між кількістю споживаної солі й наявністю серцево-судинних захворювань. Також вони з'ясували, що зниження солі в раціоні корисно практично для кожної людини.

Одним з головних чинників розвитку захворювань серцево-судинної системи є підвищений кров'яний тиск. Відомо, що гіпертонія значно збільшує ризик інфаркту або інсульту. Під час дослідження вчені з'ясували, що показники артеріального тиску залежать від кількості споживаної солі. Якщо людина рясно солить їжу, то в її організм потрапляє велика кількість натрію, що сприяє розвитку гіпертонії. Крім того, багато продуктів первісно мають надлишок солі — виробники йдуть на такий крок для того, щоб їжа відрізнялася певними смаковими якостями і могла довго зберігатися.

Фахівці прийшли до висновку, що зменшення кількості солі в раціоні є ефективним методом профілактики серцево-судинних захворювань і пом'якшення симптомів гіпертонії. Метод також допомагає запобігти ушкодженню дрібних судин і знизити ризик розвитку деменції чи ниркової недостатності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також