Суд не знайшов росіян серед акціонерів VS Energy

865 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Клопотання Офісу Генпрокурора про арешт активів групи компаній VS Energy Київський апеляційний суд (КАС) не задовольнив. Відповідне рішення було опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 
ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора проводило досудове розслідування, в ході якого перевірялась інформація про причетність російського бізнесу до групи компаній VS Energy.
 
Однак, надані до суду докази виявились непереконливими. Фактично, прокурор будував свої звинувачення на публікаціях з мережі Інтернет.
 
Натомість представником групи компаній VS Energy було надано суду належні докази безпідставності звинувачень та відповідного клопотання прокурора.
 
Відтак, КАС 11 травня 2022 р. відмовив у задоволенні апеляційної скарги прокурора другого відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях органів Державного бюро розслідувань Офісу Генерального прокурора Туліна Романа Андрійовича на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 19 квітня 2022 року, якою також було відмовлено у клопотанні про арешт активів групи компаній VS Energy.
 
Акціонери групи неодноразово заявляли, що медійні публікації про нібито причетність росіян до групи компаній VS Energy, не відповідають дійсності. Жодна зі згадуваних у публікаціях осіб (Олександр Бабаков, Євген Гінер, Михайло Воєводін) не володіє акціями жодної з компаній групи та не є серед її бенефіціарних власників. Гінер вийшов зі складу акціонерів групи компаній VS Energy ще у 2014 році. Щодо Бабакова та Воєводіна, то вони ніколи не володіли акціями групи компаній VS Energy.
 
При цьому сам факт розслідування структури власності групи в VS Energy сприйняли як нагоду для спростування чуток, що завдають шкоди діловій репутації та викривляють позицію групи. Віліс Дамбінс, один з акціонерів групи компаній VS Energy, в інтерв’ю заявляв: «Ми покладаємо значні надії на це розслідування. За великим рахунком, воно стосується статусу власності нашої групи. Компанія готова до того, щоб в черговий раз бути перевіреною ДБР і Генпрокуратурою. Ми впевнені, що з результатами розслідування вичерпаються медійні міфи про нашу компанію. У нас немає "російського сліду", він давно зник. І я дуже сподіваюся, що розслідування поставить крапку в цьому процесі».
 
Група компаній VS Energy засудила повномасштабну російську агресію. Компанії групи регулярно надають допомогу Збройним Силам України, територіальній обороні та постраждалим внаслідок російської агресії.
 
«ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» об’єднує в єдиній системі управління п’ять енергорозподільчих підприємств-операторів систем розподілу («Херсонобленерго», «Житомиробленерго», «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго», «Рівнеобленерго»). На підприємствах під управлінням компанії працює понад 11 тис. працівників.
З 2014 року акціонерами «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна» є громадяни Євросоюзу Валтс Вігантс (Латвія), Віліс Дамбінс (Латвія), Артурс Альтбергс (Латвія), Олег Сізерман (Німеччина), Марина Ярославська (Німеччина).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також