Суд скасував заставу «Пустому»: у СІЗО він пробуде ще довго

2044 0

Ми у соцмережах:

Суд скасував заставу «Пустому»: у СІЗО він пробуде ще довго

Прокурор просив скасувати заставу, застосовану місцевим судом до підозрюваного у вчиненні низки злочинів на Рівненщині Віктора Пустинського, якого у кримінальних колах називають "Пустой".

У Рівненському апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги прокурора про скасування ухвали слідчого судді Рівненського міського суду від 12 березня, якою підозрюваному Віктору Пустинському було  продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із визначенням альтернативного запобіжного заходу — застави в розмірі 630 000 гривень. Державний обвинувач просив суд апеляційної інстанції постановити нову ухвалу, якою продовжити утримувати підозрюваного під вартою упродовж 60 діб без визначення застави.  

45-річний рівнянин Віктор Пустинський під вартою перебуває з 16 грудня 2019 року. Органи досудового розслідування підозрюють його в  умисному знищенні чужого го майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, у незаконному виготовленні, переробці чи ремонті вогнепальної зброї або фальсифікації, незаконному видаленні чи зміні її маркування, або незаконному виготовленні бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв та у  хуліганстві, вчиненому із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для заподіяння тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, у гаражі рівнянина поліцейські наприкінці року виявили понад 10 200 одиниць зброї та боєприпасів. Також йоо підозрюють у підпалі автомобіля родини підприємця.

Захисники підозрюваного просили суд апеляційної інстанції залишити апеляційну скаргу прокурора без задоволення, переконуючи колегію суддів у законності та обґрунтованості судового рішення місцевого суду.

Пресслужба Рівненського апеляційного суду повідомила "РВ", що зважаючи на тяжкість злочинів, у вчиненні яких підозрюється затриманий, а також існування ризиків, передбачених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, серед яких — переховування від органів досудового розслідування та суду, знищення, спотворення будь-яких із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконний вплив на потерпілого, свідка, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні, Рівненський апеляційний апеляційну скаргу прокурора задовольнив. Рішення слідчого судді суду першої інстанції скасував та постановив нове, яким продовжив підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб, до 11 травня 2020 року, без визначення альтернативного запобіжного заходу — застави.

Читайт також: У поліції був цілий: із рівненського СІЗО «Пустого» повезли до лікарні,  «Пустой» — у лікарняній спецпалаті, а поліцейські — в пошуку спільників , Рівненський «Рембо» керував судом та заявив, що його смерті хочуть націоналісти  ,  Коли випустять «Пустого»? ,

Суд залишив рівненського палія автівок Пустинського під вартою


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також