Суші замість гречки: рівненська дизайнерка розповіла, що можна їсти мамам в період лактації

857 0

Ми у соцмережах:

Суші замість гречки: рівненська дизайнерка розповіла, що можна їсти мамам в період лактації

Головне - стежити за реакцією малюка на нові продукти в раціоні мами. До речі, фахівці Дитячого фонду ООН в Україні (UNICEF Ukraine) дотримуються такої ж думки і кажуть, що раціон годуючої матері має бути різноманітним та збалансованим.

Як зізнається на інстраграм-сторінці дизайнерка Яна Янковська (засновниця YANKOVSKA BRAND), на початках її саму дуже налякали поради дерматолога, яка дала вельми обмежений перелік того, що можна їсти під час грудного вигодовування. Та, як виявилося, якщо в малюка немає гострої алергічної реакції, дотримуватися суворої дієти зовсім не обов'язково:

 

 - Мені так часто дівчата пишуть в дірект і запитують: "А ти що, суші їсиш? А коли ввела? А яка реакція була?". У сезон ягід питання звучать так: "Не боїшся їсти так багато червоних?". І такого типу питань дуже багато. Особисто я боялася та відслідковувала реакцію Івана перших три тижні. Їла дієтичне, а в основному каші. Жартую,що за життя їх стільки не з'їла, як за ті три тижні. Дозволяла собі лише "кусьнути" трохи чогось смачненького, тоді спостерігала і переконувалася щоразу, що все нормально і поступово додавала в раціон. Скажу відверто: мене залякала державний дерматолог, до якої ми звернулися із лікуванням пелюшкового дерматиту. Згідно з її списком, мамі можна лише вермішель, картоплю, кролика, індичку, телятину, оливкову олію, сірий хліб, м'ятний чай і все. А коли в тебе на руках маленька дитина і ти ще так мало знаєш і тобі кажуть, що проблема через мамине харчування, ти сліпо слухаєш і робиш все, аби чимшвидше долікувати.

Зрештою, рівнянка на власному досвіді переконалася, що при лактації можна вживати набагато більше різних продуктів і шкоди дитині від цього не було. Тепер в рамках ініціативи #їж_та_годуй розповідає іншим жінкам, чому харчування матері не впливає на появу коліків, діарей чи закрепів у малюка.

 

 

 - У перші тижні їжте новий продукт зранку в невеликій кількості, аби відстежити реакцію дитини. Якщо дитина почувається добре, тобто немає висипів, болю чи здуття в животі, поступово збільшуйте кількість обраного вами продукту. Якщо ж у дитинки з'явилися ознаки харчової алергії - відмовтеся від продукту на кілька тижнів і подивіться, чи зникнуть симптоми, - порадила відома рівненська дизайнерка. Нині ї їсину Іванку - 4 місяці.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також