Свіже м'ясо з добавками здоров'ю не шкодить?

1224 0

Ми у соцмережах:

Свіже м'ясо з добавками здоров'ю не шкодить?

На етикетках запакованої свіжої свинини та яловичини у супермаркеті "Novus" з'явилися написи про наявність у них Е-добавок. Це стурбувало читачів "РВ".

Розповідає рівнянка Вікторія: — На упаковці з м'ясом повідомляється про те, що у його складі є добавки Е 262, Е300 та Е331. Тож виходить, що нам пропонують якусь хімію: консерванти і поліпшувачі смаку. Але ж у свіжому м'ясі їх не повинно бути! Коментує Анатолій Сасовський, начальник міського управління ветмедицини Рівного: — Справді, у цьому супермаркеті продають м'ясо з Е-добавками. Їх використовують відповідно до технічних умов і, як пояснили у "Novus", цього не приховують. Адже ці Е-добавки дозволені для використання у харчовій промисловості. Зокрема, до м'яса тут додають німецьку добавку, яка містить сіль і всі ці Е. Вони допомагають зберегти колір м'яса, подовжити термін його зберігання, поліпшити смак. Порушень у цьому нема жодних.

Мирослава ШЕРШЕНЬ.

Довідка "РВ"

Добавка Е 300 — це аскорбінова кислота, одна з її форм — вітамін С, у харчовій промисловості використовується як антиоксидант, запобігаючи окисленню і зміні забарвлення продуктів. Е331 — цитрат натрію, використовується як стабілізатор, емульгатор. Завдяки кисло-солоному смаку використовується для поліпшення смакових якостей продукції. Е262 — ацетат натрію, використовується як консервант.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також