Тіло розповідає про здоров'я

2206 0

Ми у соцмережах:

Тіло розповідає про здоров'я

Одна з причин виникнення прищів, вугрів, чорних цяток на шкірі — гіперфункція сальних залоз. Запускають механізм гормони — тестостерон і кортизол. Якщо вміст цих гормонів в організмі перевищено, вироблення шкірного жиру відбувається дуже активно, в результаті чого з`являється жирний блиск, тон шкіри стає сірим, структура пориста, на ній погано тримається макіяж, легко з`являються запалення.

Якщо волосся випадає Це один із перших сигналів про "допомогу", який подає наш організм, намагаючись показати, що у нього щось не в порядку. Якщо волосся нещодавно було пофароване або пережило хімічну завивку, вам порекомендують спеціальні маски, бальзами і лосьйони для зміцнення волосся. Але випадіння волосся може бути ознакою авітамінозу, точніше, нестачі вітамінів групи В. Дефіцит вітамінів, у свою чергу, може розвинутися внаслідок порушеної роботи шлунка або кишечнику. Інша поширена причина — гормональні порушення. Щоб усунути проблему, насамперед необхідно визначити її суть.

Якщо з`явилися прищі Одна з причин виникнення прищів, вугрів, чорних цяток на шкірі — гіперфункція сальних залоз. Запускають механізм гормони — тестостерон і кортизол. Якщо вміст цих гормонів в організмі перевищено, вироблення шкірного жиру відбувається дуже активно, в результаті чого з`являється жирний блиск, тон шкіри стає сірим, структура пориста, на ній погано тримається макіяж, легко з`являються запалення. Інша причина — порушення роботи кишечнику. Продукти харчування не переробляються і застоюються у шлунково-кишковому тракті, в організмі накопичуються токсини, печінка не справляється з їхньою переробкою, в результаті порушується всмоктування мікроелементів, що відображається на шкірі появою прищиків і запалень. Що робити: багато косметичних засобів замасковують зовнішні прояви, але це не вирішує проблеми. Рекомендується пройти спеціальне обстеження на рівень тестостерону і кортизолу. Варто дослідити роботу шлунка і печінки, здавши аналіз крові на біохімію, обстежити кишечник на дисбактеріоз.

Якщо нігті стали крихкими Деколи нігті стають крихкими, починають ламатися, відшаровуються, можуть змінити колір, стати тонкими, на поверхні нігтя з`являються смужки... Всі ці ознаки свідчать про проблеми зі здоров`ям. Білі плями на нігтях "говорять" про те, що в організмі, ймовірно, не вистачає заліза та цинку. Якщо нігтьова пластина стала потовщеною, а колір — жовтуватим, можливо, це грибкове захворювання. Крихкість нігтів найчастіше пов`язана з неправильною роботою щитовидної залози. А якщо нігті несподівано почали відшаровуватися, можливо, в організмі бракує вітамінів А і D чи мікроелементів (кремнію, селену). Що робити: необхідно провести дослідження внутрішнього мікроелементного складу нігтьової пластини. За результатами можна зрозуміти, якого вітаміну або мікроелемента вам не вистачає. Потім виключити грибкові ураження нігтя, а при необхідності звернутися до лікаря-міколога.

Якщо збільшилася вага Причин зайвої ваги може бути багато — від простого небажання займатися собою до серйозних гормональних порушень. На вагу впливають естрадіол і тиреотропний гормон (ТТГ). Естрадіол — "гормон краси", він відповідає за формування жіночих статевих ознак, збереження пружності і молодості шкіри, блиску волосся. Але надлишок цього гормону може викликати ожиріння. Гормон ТТГ регулює функцію щитовидної залози, а значить, впливає на обмінні процеси в організмі. При порушеннях вирішити проблему ваги не можуть ні дієти, ні спеціальний комплекс тренувань. Що робити: насамперед — пройти обстеження на співвідношення в організмі найважливіших гормонів і на глюкозу. Зараз в багатьох клініках існують комплексні програми обстежень.

Якщо з`явилося небажане волосся Звична справа, коли у жінки волосся є на ногах і руках, під пахвами і в зоні бікіні. Але часом воно з`являється там, де не мало б бути — на обличчі або на грудях. Це свідчить про підвищену концентрацію в організмі чоловічих статевих гормонів (андрогенів). Найпоширеніші причини цієї проблеми — вживання деяких лікарських препаратів, порушення функції наднирникових залоз і яєчників, спадкові фактори. Що робити: звичайні способи видалення волосся допоможуть вирішити проблему лише тимчасово. Рекомендується пройти обстеження на рівень андрогенних гормонів і звернутися до лікаря-ендокринолога.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також