Тим, хто на другому, ліфт не потрібен?

1261 0

Ми у соцмережах:

Тим, хто на другому, ліфт не потрібен?

Мешканці п'яти багатоповерхових будинків, що розташовані на вулицях Макарова та Ювілейній, відмовляються платити за користування ліфтом.

Розповідає Павло Бречко, ініціатор збору підписів: — Я проживаю на другому поверсі і ніколи ліфтом не піднімаюсь. Тобто оплачую послугу, якою не користуюсь. Її вартість у квартирній платі — 40% від загальної суми. У зверненні до міського голови підписались 48 мешканців других поверхів у моєму та ще чотирьох сусідніх будинках. Ми вимагаємо прийняти диференційовані тарифи. Думаю, що нашу ініціативу підтримає і решта мешканців других поверхів багатоквартирних житлових будинків, в яких є ліфти. Якщо влада не дослухається до наших прохань, змушені будемо відстоювати свої права в суді.

Коментар

Володимир Лапюк, в.о. начальника міського управління житлово-комунального господарства: — Законодавством передбачено, що у фінансуванні утримання багатоквартирних житлових будинків зобов'язані брати участь всі його мешканці. То про які диференційовані тарифи ми можемо говорити? Уявіть ситуацію, що мешканці квартир, які знаходяться вище від п'ятого поверху відмовляться платити за утримання мереж у підвалі, бо це їх не стосується. Натомість мешканці перших поверхів скажуть, що не платитимуть за утримання покрівлі. За які кошти тоді буде утримуватись житловий фонд міста?
Влад ІСАЄВ.

Довідка "РВ"

Відповідно до тарифів, затверджених міськвиконкомом торік, від сплати за користування ліфтом звільнені лише мешканці перших поверхів багатоквартирних будинків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також