То не мирна акція, а хуліганство?

1910 0

Ми у соцмережах:

То не мирна акція, а хуліганство?

Міліція розцінила дії учасників маршу правих сил як хуліганство і запевняє: особи, причетні до цього, будуть оштрафовані. На вул. Соборній у Рівному у неділю знову йшов гурт хлопців у балаклавах та з запаленими димовими шашками. Організатори анонсували захід як так званий марш правих сил "Свободу політв'язням". Учасники маршу пройшлися від стели пам'яті "Небесної сотні", що на вулиці Соборній біля органного залу, до обласного управління міліції...

Марш На вул. Соборній у Рівному у неділю знову йшов гурт хлопців у балаклавах та з запаленими димовими шашками. Організатори анонсували захід як так званий марш правих сил "Свободу політв'язням". Учасники маршу пройшлися від стели пам'яті "Небесної сотні", що на вулиці Соборній біля органного залу, до обласного управління міліції на вулиці Хвильового. Попереду несли транспарант з написом "Свободу політв'язням" та йшли, зокрема, з прапорами УНСО, ВО "Свобода" та корпусу "Азов". Викрикували "Влада судить патріотів", "Свободу в'язням сумління", "Свободу політв'язням" та "Слава" на честь героїв "Небесної сотні", Сашка Білого й героїв АТО. А також кидали петарди та запалювали димові шашки. Підійшовши до УМВС, демонстранти зажадали спілкування з керівництом міліції, але ніхто до них не вийшов. Марш_Рівне_соціальні мережі У понеділок СЗГ УМВС України в Рівненській області оприлюднив такий коментар щодо цих подій:

"У Рівному 20 вересня за ініціативи Рівненської міської організації ВО "Свобода" відбулася акція "Свободу політв'язням". Відповідно до чинного законодавства представники організації попередили органи місцевого самоврядування про запланований захід та отримали на це дозвіл. Однак умов проведення анонсованої акції її учасники не дотрималися. За фактом вчинення хуліганських дій, що порушують громадський порядок і спокій громадян, відомості внесено до Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Голова Рівненської МО ВО "Свобода", посилаючись в офіційному листі на статтю 39 Конституції України та пп.1 п.6 статті 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", у яких містяться певні вимоги до організаторів подібних заходів щодо забезпечення їх мирного характеру, повідомив про проведення акції "Свободу політв'язням" та ходи вулицею Соборною до вулиці Пушкіна, 4 із використанням піротехнічних засобів. Марш_Рівне_соціальні мережі Марш_Рівне_соціальні мережі Охорону громадського порядку під час заходу забезпечували 20 працівників міліції. Заступник начальника УМВС — начальник міліції громадської безпеки Віталій Заславський особисто попередив організаторів про дотримання громадського порядку під час проведення акції. Участь у ході взяли майже півтори сотні осіб, чимало з яких були одягнуті у балаклави. До того ж, учасники акції палили димові шашки та кидали петарди. Внаслідок таких дій вулицю Соборну накрила димова завіса, а серед її жителів зчинилася паніка. Крім того, учасники акції не дотрималися і анонсованого маршруту, та від меморіалу Героям "Небесної сотні" попрямували до обласного управління міліції, що на вулиці Хвильового, 2. За фактом вчинення хуліганських дій, що порушують громадський порядок і спокій громадян, Рівненським МВ УМВС вживатимуться заходи адміністративного впливу до причетних до цього осіб".
tag:Марш


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також