Три слова про Януковича

6193 0

Ми у соцмережах:

Три слова про Януковича

Вам ніколи не було цікаво, чим займаються серйозні мужчини із погонами у будинку на вулиці Відінській? Так, йдеться про управління Служби безпеки України, де на непоганих зарплатах та купі державних пільг "трудяться" сотні офіцерів. Від кого і від чого охороняють вони нашу безпеку за наші гроші? Як виявилось, від Ольги Ворончук, безробітної жительки Дубна, яка провела у лютому акцію "Привітай президента!".

Невсипущі охоронці нашої безпеки, напевно, довго і тяжко працювали, перш ніж знайшли у соціальній мережі фото із згаданої акції, на якому були неприємні для Віктора Януковича слова. Ольгу Ворончук викликали на допит, де намагалися дізнатися, хто саме підштовхнув дівчину до "протиправних дій". Такими діями було названо три слова, написані невідомим під час акції і розповсюджені потім в соцмережах. Слова були такі: "Щоб ти здох!". Безперечно, що це хуліганство, образа діючого глави держави і таке інше. Та чи має цим займатися СБУ? Хіба ці слова шкодять нашій безпеці більше, ніж суцільні матюки, що висять над вулицями і за які ніхто нікого ані на допит не викликає, ані до відповідальності не притягує? Виходить, що президенту бажати поганого — це злочин, а не президенту — можна?

Ольга Ворончук
А чи не здається вам, панове охоронці нашої безпеки, що Віктору Януковичу і без того можна вже аж занадто багато? І чи не пам'ятаєте ви часом, панове офіцери, який номер має стаття Конституції, згідно з якою усі ми маємо рівні права? У тому числі і право говорити все, що вважаємо за потрібне і про кого вважаємо за потрібне? І що саме ці наші конституційні права ви, охоронці нашої безпеки, і повинні берегти. А не підслуховувати та підглядати, що люди кажуть про Януковича. Хіба ви самі не знаєте? Якщо не знаєте, то вийдіть із ваших секретних кабінетів і секретних авто, станьте, як ця дубенська дівчина, посеред вулиці і запропонуйте людям сказати все, що вони думають про владу взагалі і про Януковича зокрема. Гадаю, що місця для допитів вам після цього не вистачить.
Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Ольга Ворончук, безробітна: — Ми відзначали третю річницю президентства Віктора Януковича. І нічого більше. Акція була офіційною, ми повідомляли про неї міську раду, міліція також стояла біля нас. Ми не вимагали від будь-кого щось писати конкретне. Кожен висловлював свої побажання. Позитивних не було. Перехожі залишали в основному негативні відгуки, але й були нейтральні. Але це думка суспільства. Тамара Лисенко, начальник прес-служби УМВС України у Рівненській області: — 27 лютого до нас надійшли матеріали з відділу режимно-секретного та документального забезпечення УМВС України в Рівненській області про те, що УСБУ України отримало окремі дані про розміщення в соціальній мережі "Вконтактє" інформації та фото, які засвідчували, що невідомі особи грубо порушували громадський порядок. На фото були надписи образливого та нецензурного змісту на плакатах. Поки що триває перевірка, адже потрібно опитати багато людей. Відкрито кримінальне провадження. Під підозрою поки що всі: і організатори, і ті, хто писав. Але, однозначно, приймемо законне рішення. Володимир Цуняк, правозахисник: — У фразі, яку написали під час акції на плакаті, була очевидна неповага до Президента. Це може бути розцінено як хуліганство, а проти того, хто писав, можуть порушити кримінальну справу. Але відповідатиме людина, яка писала слова, а не організатори акції. Можливо, в учасників були і благі наміри. Хіба вони можуть відповідати за дії перехожих? У того ж, хто писав, можуть бути проблеми. Оскільки образили Президента, то до міліції справу могло направити і СБУ, і прокурор, і навіть самі міліціонери могли звернути на це увагу. Якби ображали звичайну людину, то справу у міліції порушили б лише після звернення ображеного.
Записала Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також