У депутатських фірм відберуть гроші?

1400 0

Ми у соцмережах:

У депутатських фірм відберуть гроші?

За борги державного бюджету перед чотирма будівельними фірмами облрада на минулій сесії вирішила розрахуватись коштами обласного бюджету. Йдеться про 14 мільйонів гривень, які держава винна ще з 2012 року за збудовані та відремонтовані на Рівненщині дитячий садок, клуб, спортшколу та центр дозвілля молоді. Кажуть, що найбільш переконливим аргументом при прийнятті такого рішення було те, що до трьох будівельних фірм причетні троє депутатів обласної ради. Але тепер облраді доведеться відстоювати це своє рішення в суді.

пикет_облрада (1) За борги державного бюджету перед чотирма будівельними фірмами облрада на минулій сесії вирішила розрахуватись коштами обласного бюджету. Йдеться про 14 мільйонів гривень, які держава винна ще з 2012 року за збудовані та відремонтовані на Рівненщині дитячий садок, клуб, спортшколу та центр дозвілля молоді. Кажуть, що найбільш переконливим аргументом при прийнятті такого рішення було те, що до трьох будівельних фірм причетні троє депутатів обласної ради. Але тепер облраді доведеться відстоювати це своє рішення в суді. Судове засідання Рівненського окружного адміністративного суду має відбутися у понеділок. Скасувати рішення обласної ради про виділення з обласного бюджету 14 мільйонів вирішила прокуратура, до якої звернувся депутат обласної ради Олексій Кособуцький. Він був одним із небагатьох обранців, які були проти прийняття цього рішення. Тим більше його обурило, що гроші мали отримати ТОВ "Дедал", директором якого є депутат обласної ради Богдан Файфура, і "Рівнеагроспецмонтаж" та "Опорядрембуд", які пов'язують із Петром Дубасом. Олексій Кособуцький, депутат облради:

— Я подав заяву до прокуратури, оскільки не вважаю, що це законно — гасити борги державного бюджету коштами обласного. Прокуратура також побачила у рішенні обласної ради порушення. Можливо, до обласної ради почнуть звертатися ще підприємства, яким держава заборгувала за ПДВ чи не розрахувалася за закуплене зерно? Звичайно, що на таке рішення мали вплив Богдан Файфура, який очолює комісію з питань будівництва та архітектури, та Петро Дубас, голова бюджетної комісії обласної ради.
Олександр Данильчук, перший заступник голови обласної ради:
— Рішення обласної ради було законним. У 2006 році вже була подібна ситуація. Тоді з держбюджету будівельним фірмам заборгували за військовий госпіталь та Острозьку академію. Ми розрахувалися за ці об'єкти коштами обласного бюджету. Будівельники виконали свою роботу. Заклади потрібні області, а без погашення боргу будівельні фірми не підписали б акт про здачу об'єктів в експлуатацію.
Михайло Кириллов, голова обласної ради:
— Один день війни коштує 70-80 мільйонів гривень з державного бюджету. Тож у такій ситуації держава не спроможна виконати всі взяті на себе зобов'язання. Приймаючи рішення про виділення коштів, обласні депутати зважили на відповідне прохання облдержадміністрації, врахували численні звернення колективів будівельних організацій, адже люди не отримали заробітної плати через борг. Окрім того, депутати усвідомлювали, що кожен з них окремо і обласна рада в цілому представляють інтереси територіальної громади області.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також