У сторіччя професора Квашенка удостоїли меморіальної дошки

1358 0

Ми у соцмережах:

У сторіччя професора Квашенка удостоїли меморіальної дошки

Шостого серпня виповниться 100 років з дня народження відомого рівненського лікаря, професора, доктора медичних наук Бориса Квашенка. Одна з його колишніх пацієнток рівнянка Анастасія Хандоженко виступила з ініціативою присвоїти ім'я Бориса Квашенка обласному перинатальному центру.

У своїх листах на адресу міського голови Рівного Володимира Хомка та в обласну раду своє прагнення увіковічнити ім'я лікаря п.Хандоженко мотивує так: "6 серпня виповнюється 100 років з дня народження професора, доктора медичних наук із 67-річним стажем, лікаря від Бога з золотими руками і добрим серцем Бориса Квашенка. Саме він врятував не одну тисячу людей, подарував щастя материнства сотням жінок. Борис Квашенко 36 років обіймав посаду акушера-гінеколога Рівненської області. Десять років свого професійного життя присвятив роботі в онкодиспансері. Багато років пропрацював головним лікарем пологового будинку. Він є автором книг, монографій і методичок, за якими лікарі досі працюють в Україні та країнах СНД. Він все життя служив людям і віддавав свої сили і знання тим, хто цього потребував. Я особисто знала лікаря Квашенка. Як вдячна пацієнтка, якій він врятував життя, я довгі роки на день його народження та день мого спасіння дарувала йому квіти. Тепер всі ті, хто був оздоровлений, врятований, ті, кому він подарував життя, просимо назвати перинатальний центр ім'ям Бориса Квашенка".

Коментарі

Юрій Семенюк, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства: — Звернення пані Хандоженко наша комісія вже розглянула. Більшість членів комісії та я особисто підтримали таку ініціативу. Це хороша справа. Шкода тільки, що це ініціювали не самі гінекологи, а колишня пацієнтка. Бориса Квашенка я знав особисто. Неодноразово з ним оперував. Він справді чимало зробив для області. Зокрема, для наших гінекологічної та цитологічної служб. Щоправда, я впевнений, що такі питання потрібно вирішувати спільно з обласним управлінням охорони здоров'я. Коли працював лікар Квашенко, перинатальної медицини ще не було. Тому, можливо, доцільніше було б назвати на його честь пологовий будинок, яким він керував. У будь-якому разі, зважаючи на його внесок у розвиток сучасної медицини, його ім'я потрібно було б увіковічнити. Віталій Бойко, начальник обласного управління охорони здо­ро­в'я: — Підтримую, варто було б назвати на честь Бориса Квашенка медичний заклад у Рівному. Інше питання, який саме медичний заклад. Перинатальний чи міський пологовий будинок? Потрібно вивчити історію, поцікавитись думкою людей. Вікторія Єнікєєва, головний лікар Рівненського обласного перинатального центру: — Обласне управління охорони здоров'я доручило нам до початку серпня подати пропозиції щодо місця, де буде розташована меморіальна дошка лікарю Борису Квашенку. Наймовірніше, вона буде розміщена на будівлі міського пологового будинку, в якому він працював останні роки. Це питання вже погоджено з усіма відповідними інстанціями. Та й донька Бориса Квашенка теж не проти. Виготовлення цієї меморіальної дошки оплатять лікарі міського пологового будинку та обласного перинатального центру. На вівторок на 12 годину заплановано її урочисте відкриття.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також