У Вараші рада досі Кузнецовська

1707 0

Ми у соцмережах:

У Вараші рада досі Кузнецовська

Цього року місто Кузнецовськ та ще кілька сіл на Рівненщині декомунізували, змінивши прорадянські назви. Оскільки місто-супутник Рівненської АЕС було побудоване за часів СРСР і не мало історичної назви, його перейменували у Вараш, бо так звалося село, поруч якого почали будувати Кузнецовськ.

кузнецовськ Попри те, що Верховна Рада перейменувала Кузнецовськ на Вараш ще у травні, сайт міської ради досі – «кузнецовський». Безымянный Кажуть, що проти нової назви виступає міський голова Сергій Анощенко . Для «РВ» пан Анощенко зазначив:

Сергій Анощенко, екс-голова Кузнецовська
- Я – противник того, у який спосіб перейменували місто. Чому Верховна Рада не прийняла закону про місцеві референдуми, чого боїться? Мешканці самі мало б визначити, яку назву хочуть для міста. Так історично склалося, що «Вараш» недолюблюють. Якби дозволи мешканцям міста вирішувати, могли б підібрати кращу назву. До слова, окрім Кузнецовська, в області перейменували село Жовтневе на Нову Пляшеву (Радивилівський район), село Червоне Дубровицького району на село Острівці, село Іскра Рівненського району — на село Новожуків. А Радянському, що на Млинівщині, попри невдоволення його мешканців, повернули історичну назву П'яннє. Щодо Кузнецовська, то перейменувати його бралися ще на початку 90-х, але довести справу до кінця тоді так і не зуміли через заплутаність законодавства.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також