В якій упаковці зберігати продукти

1950 0

Ми у соцмережах:

В якій упаковці зберігати продукти

Поліетиленовий пакет — непогана тара для більшості продуктів. Однак пакет від пакета відрізняється. Поліетиленові мішки, в які упаковують непродовольчі товари, для зберігання їжі не призначені. Тому краще залишити їжу в тому пакеті, в якому ви принесли її з магазину.

Пакети і плівки Поліетиленовий пакет — непогана тара для більшості продуктів. Однак пакет від пакета відрізняється. Поліетиленові мішки, в які упаковують непродовольчі товари, для зберігання їжі не призначені. Тому краще залишити їжу в тому пакеті, в якому ви принесли її з магазину. Там всі упаковки призначені для харчових продуктів. Непогана альтернатива пакету — харчова плівка. Правда, після того як ви один раз розгорнули загорнений у плівку шматок, її доведеться викинути і відмотати новий шматок целофану. Що зберігати: овочі, фрукти, сир, копченості, м’ясо, рибу. Не підходить для: зберігання ковбаси, масла й інших жирних продуктів. У целофановому упакуванні вони швидко стають слизькими і покриваються неприємним білим нальотом.

Фольга Не дає просочуватися стороннім запахам, не всмоктує жиру і не пропускає вологи. Продукти в ній проживуть довше, ніж у пакеті або плівці. Що зберігати: готову їжу, жирні страви. Не підходить для: гарячих страв. Від нагрівання фольга легко рветься, і продукти можуть завітритися.

Папір У пергаментному папері продукти «дихають», а це вбереже їх від появи неприємного запаху і зайвої вологості. Що зберігати: кондитерські вироби, ковбасу, копченості, твердий сир, кисломолочний сир, масло. Не підходить для: овочів, фруктів, зелені, риби.

Контейнери Пластикові лоточки з кришкою — дуже практичний спосіб зберегти продукти. Природно, обраний вами лоток повинен призначатися для харчових продуктів. Поцікавтеся, для яких продуктів, гарячих чи холодних, він призначений. Річ у тім, що деякі види пластику, цілком безпечні при кімнатній температурі, при нагріванні можуть виділяти токсичні речовини. Найбільш «стійкими» вважаються контейнери, зроблені з поліпропілену. Вони легко витримують навіть найвищі температури, так що ви можете розігрівати продукти в мікрохвильовій печі, не виймаючи їх з контейнера. У пластикових контейнерах можна навіть заморожувати продукти.

Вакуумна упаковка Кисень — «головний ворог» свіжих продуктів. На повітрі вони окислюються, та й більшість бактерій не можуть жити в безповітряному просторі. Тому після видалення повітря з упаковки їжа залишиться свіжою надовго. Вакуумні контейнери роблять зі скла або пластику. Ви поміщаєте їжу в упаковку і за допомогою спеціального насоса викачуєте повітря. Існують два різновиди насосів — механічні й електричні. Перші — дешевші. Але вам доведеться викачувати повітря вручну, і створити цілком безповітряний простір навряд чи вдасться. Другі коштують дорожче, працюють від мережі або від акумулятора і забезпечують достатню розрідженість повітря. На дні кожного контейнера є спеціальні решітки, що не дають продуктам стикатися з вологою, яку вони виділяють. На кришках дорогих лотків є індикатор дати і місяця, щоб ви не забули, коли поклали в них продукти. Що зберігати: нарізку, готові страви, свіже м’ясо і рибу, ковбасу, напівфабрикати, сир. Не підходить для: овочів, фруктів і зелені.

До речі Не варто зберігати продукти в чавунних сковорідках і алюмінієвих каструлях. Чавун сильно підданий іржі, а алюміній — окислюванню. Краще користуватися скляним або емальованим посудом. Але якщо ви хочете перелити суп з однієї каструлі в іншу, перед тим як ставити в холодильник, суп потрібно прокип’ятити, адже друга каструля не була стерильною і суп зіпсується швидше.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також