Банани вважаються ідеальною їжею для того, щоб перекусити. По-перше, вони багаті корисними вуглеводами і швидко втамовують голод. По-друге, сама природа забезпечила їх зручною "упаковкою" — шкіркою.
Вважається, що від бананів легко набрати зайві кілограми, але це не зовсім так. Ними просто не треба зловживати, як і будь-якими іншими солодкими крохмалистими продуктами. Один банан містить у середньому 60–80 калорій. Тому якщо ви хочете залишатися стрункими, норма на день — один-два банани, не більше. Банани — чудове джерело калію. Цей мінерал необхідний серцевому м`язу, а також печінці і головному мозку. Нестача калію в організмі може спричинити аритмію, нічні судоми м'язів ніг. Тому кардіологи рекомендують поповнювати запаси калію за допомогою бананів — і корисно, і смачно. Добова норма калію міститься в трьох плодах. Банани чудово і швидко засвоюються, в них мало клітковини. Тому дієтологи радять включати ці фрукти в раціон хворих після інфекцій і операцій. Корисні банани і пацієнтам онкологічних клінік в періоди хіміо— і променевої терапії. Широко застосовуються тропічні плоди в раціоні спортсменів, які відновлюють сили під час тривалих змагань. А перед відповідальними стартами атлетів часто "садять" на білково-бананову дієту. Такий раціон сприяє виведенню з організму надлишків води і нарощуванню м`язової маси.