Вино зменшує ризик переломів і остеопорозу

1216 0

Ми у соцмережах:

Вино зменшує ризик переломів і остеопорозу

Результати нещодавно проведеного дослідження в Британії порадують любителів таких напоїв, як червоне та біле вино: келих натурального вина на день сприяє зміцненню кісткової тканини, скорочуючи ризик переломів і остеопорозу.

Результати нещодавно проведеного дослідження в Британії порадують любителів таких напоїв, як червоне та біле вино: келих натурального вина на день сприяє зміцненню кісткової тканини, скорочуючи ризик переломів і остеопорозу. Інші спиртні напої не мають подібної дії. Незважаючи на те, що алкоголь в помірній кількості приносить користь організму, надмірне його вживання, навпаки, призводить до плачевних наслідків. У дослідженні брали участь тисяча пар близнюків жіночої статі. Було помічено, що у тих добровольців, які регулярно випивали невелику кількість вина, міцність хребта та кісток стегон була вищою. При цьому автори дослідження не встановили ніякого взаємозв`язку між споживанням великої кількості овочів і фруктів і ризиком розвитку такого захворювання, як остеопороз. Тим часом традиційний "західний" раціон харчування, що складається з обсмаженого рибного філе, смаженої картоплі, печеної квасолі, пирогів з м`ясом та інших страв, як виявилося, негативно впливає на стан кісток, оскільки робить їх ламкими. На сьогодні вчені не можуть відповісти на запитання, чим саме зумовлений позитивний вплив натурального вина на кісткову тканину. Є припущення, що такий ефект забезпечується за рахунок вмісту у вині поліфенолів. А ось алкогольна складова навряд чи дає позитивний ефект.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також