Виписали догану, щоб звільнити місце?

2405 0

Ми у соцмережах:

Виписали догану, щоб звільнити місце?

У Рівненський райлікарні — конфлікт між головним лікарем Ігорем Гудимою та його підлеглим — лікарем-травматологом Володимиром Паламарем. Останньому наприкінці квітня оголосили догану за неправильно видану учню довідку про звільнення на десять днів від занять фізкультури — тобто без консультації невролога та поза лікарською комісією. Натомість пан Паламар вважає, що таким чином намагаються звільнити для когось його місце. Вже і наказ про його переведення із районної поліклініки, що в Рівному, до райлікарні у Клевані готується.

У Рівненський райлікарні — конфлікт між головним лікарем Ігорем Гудимою та його підлеглим — лікарем-травматологом Володимиром Паламарем. Останньому наприкінці квітня оголосили догану за неправильно видану учню довідку про звільнення на десять днів від занять фізкультури — тобто без консультації невролога та поза лікарською комісією. Натомість пан Паламар вважає, що таким чином намагаються звільнити для когось його місце. Вже і наказ про його переведення із районної поліклініки, що в Рівному, до райлікарні у Клевані готується. — Ось такий я отримав «подарунок» до Дня Перемоги, — розповідає ветеран бойових дій в Афганістані Володимир Паламар. — Прийшла дитина з травмою голови, я її звільнив від занять фізкультури, бо для цього були усі підстави. Проводити цей звичайний буденний випадок через комісію, яка б все одно винесла аналогічне рішення, вважав недоцільним. Після чого головний лікар Ігор Гудима мені оголосив догану, хоча вважаю, що можна було просто попередити. А дещо пізніше мені повідомили, що переводять на роботу з Рівного до райлікарні у Клевань. Думаю, що просто хочуть звільнити моє місце і взяти якогось молодого лікаря. Раніше у цій лікарні я працював хірургом, потім перевели на травматолога, потім — на півставки. І все це робилося не за моїм бажанням.

Коментар Ігор Гудима, головний лікар Рівненської ЦРЛ: — Є відповідна процедура видачі довідок. В згаданому випадку пацієнту потрібно було пройти ще консультацію у невропатолога, а потім і засідання лікарської комісії. Натомість лікар Паламар перевищив свої функціональні обов’язки і самовільно видав документ. Ніяких особистих мотивів оголошувати догану в мене не було. Просто треба дотримуватися законодавства. Ми — державна установа і увесь час перебуваємо на контролі у правоохоронних та контролюючих органів. Якщо документ виданий лікарем неправомірно, ми на це реагуємо. Якщо він вважає, що ми вчинили незаконно, хай подасть позов до суду. А щодо його переводу до центральної райлікарні у Клевані, то тут просто потрібні додаткові кадри, адже навантаження значно вище, ніж у поліклініці у Рівному. В цьому випадку я, як керівник, виходжу виключно з мотивів доцільності. В усякому разі, про звільнення Володимира Паламаря розмова поки не йде.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також