Вся увага — спині

2347 0

Ми у соцмережах:

Вся увага — спині

Остеохондроз — найпоширеніше захворювання. І дуже часто люди з ним миряться. На болі в спині не звертають уваги, візит до лікаря відкладають на потім, сподіваються, що все зникне саме або нічого жахливого не трапиться. Але ж це може бути передвісником дуже грізних ускладнень. Почнемо з того, що зміна відстані між хребцями тягне за собою порушення кровопостачання і передачу нервових імпульсів до внутрішніх органів. Так що стан спини — ключовий момент у лікуванні багатьох захворювань. Лікарю будь-якого фаху завжди потрібно пам’ятати про це, тому що успішно лікувати захворювання внутрішніх органів без відновних робіт у відповідному сегменті хребта неможливо. Ефект від терапії, можливо, і буде, але короткочасний.

Вага Величезної шкоди опорно-руховому апарату завдає зайва вага. Ми наїдаємося на ніч, у незліченних кількостях поглинаємо мертву їжу, тобто із завзятістю маніяка їмо ковбасні й борошняні вироби. Вага від цих зловживань зростає, а суглоби і хребет страждають. Під тиском зайвого жиру порушується постава, збільшується навантаження на хребцевий стовп і суглоби. Найскладніше доводиться суглобам тазостегновим і колінним. Вони руйнуються в першу чергу. Згодом суглоб може деформуватися. Медичною мовою це називається артроз. А якщо приєднається інфекція і почнеться запалення, буде артрит. Після ангіни дуже часто розвивається ревматоїдний артрит. Та й хламідії можуть обрати місцем свого проживання не статеву сферу, а якісь частини суглоба.

Грижа Дуже поширене явище — грижа міжхребцевого диска. Зустрічається вже в 2025 років. І, як правило, у повних людей. Хрящі почали старіти набагато раніше, вип’ячуються у різні боки, віджимають важливі судини і нервові волокна. У результаті внутрішні органи недоотримують живлення і погано «чують» команди центральної нервової системи. До того ж грижа диска обов’язково супроводжується спазмом глибоких м’язів, а це означає погану гнучкість і рухомість. Чекати, коли прийде біда, і тільки тоді братися за лікування, нерозумно. Набагато правильніше вчасно зупинити патологічний процес, поки ще нічого серйозного не сталося.

Гімнастика Як фон до всіх інших методів призначають лікувальну фізкультуру. Пацієнти зазвичай всерйоз її не сприймають і лінуються нею займатися. Але якщо комплекс розроблений лікарем для конкретного хворого, то дає дуже позитивний результат. Ще один плюс лікувальної фізкультури — нею можна займатися вдома. При правильно підібраному комплексі людина відразу відчує полегшення і з задоволенням буде його виконувати. Масаж дуже корисний при захворюваннях суглобів, але при грижі диска він категорично протипоказаний. Тут можна порадити плавання і ще додати до нього спеціальні вправи для виконання у воді. Навіть дихальна гімнастика — велика справа. Кров насичується киснем. А якщо тканини не страждають від кисневого голодування, всі м’язи розслаблюються і суглоби, відповідно, одержують можливість вільно рухатися. Просто? Надзвичайно! Одна умова — рекомендувати вправи повинен спеціаліст.

Ванна Дуже добре поніжити тіло в лікувальних ваннах, звичайно, якщо відсутні протипоказання. Варіантів маса — з ропою, хвойні, йодо-бромні. Ванна насамперед впливає на організм теплом. Плюс наповнювач теж скаже своє вагоме слово. Будь-який фізичний метод лікування впливає на ввесь організм у цілому. Але можна діяти прицільно або локально підсилити вплив на ту або іншу область ураження. На цей випадок є в запасі деякі види лікувальних струмів, магнітолазеротерапія, кріотерапія. Мало хто знає, що при артрозі коліна важливо залучати до лікувальних процедур і здоровий суглоб. З нього, власне, лікування і починають, щоб зняти м’язову напругу в хворій нозі.

П’явки І все ж при грижах диска найкраще себе зарекомендували п’явки. Їх можна поважати тільки за те, що болючий синдром вони знімають практично під час сеансу. Але це лише дещиця з того, що вони можуть. Джерело здоров’я — слина п’явок з унікальним складом ферментів. Ці речовини розширюють судини, покращують приплив і відплив крові з зони хвороби, зменшують набряк, знімають спазм глибоких м’язів. І не раз бувало, що після кількох сеансів гірудотерапії МРТ-дослідження показувало — грижа зникла. Після хірургічної операції рецидиви гриж бувають, і дуже часто, після п’явок — ніколи. Вони так змінюють всю біохімію організму, що стан, при якому грижа починає рости, стає просто неможливим.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також