XIV міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez 2014» у Рівному

1323 0

Ми у соцмережах:

XIV міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez 2014» у Рівному

У Рівному зима розпочнеться із джазу. 5 та 7 грудня 2014 р. містом знову пронесеться транскордонний джазовий марафон під назвою «Jazz Bez». Європейський джаз традиційно презентуватимуть джазовий клуб «ДжЕм» та творче об’єднання «Дзиґа».

Atomic Simao XIV міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez 2014» об’єднає навколо джазу культурні центри України та Польщі: Львів, Луцьк, Рівне, Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Ужгород, Мостиська, Перемишль, Люблін, Санок, Новицю, Вроцлав та Білосток. Цього року «Jazz Bez» також лунатиме у звільнених містах Сходу України — Краматорську і Слов’янську під гаслом «Музика і Свобода — на вільній землі!» Родзинкою J.B. є поєднання в рамках одного фестивалю максимальної кількості джазових стилів (свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі-джаз...) та імпровізаційної музики. За 14 років на фестивалі відбулися сотні концертів, утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що взяли участь у «Jazz Bez», перевищила тисячу. У Рівному джаз лунатиме поспіль два дні.

5 грудня 2014 грудня, 19.30, Ресторан «SkyBar Manhattan»

Участник першого дня «Jazz Bez 2014» в Рівному — архіталановитий прог-джазовий секстет «Atomic Simao», Україна, що став справжнім відкриттям сцени Open Stage фестивалю «Джаз Коктебель 2014»
Склад гурту:
  • Георгій Вальчук — ударні;
  • Микита Гавриленко — бас гітара;
  • Андрій Волков — клавішні;
  • Дмитро Дудко — саксофон;
  • Андрій Дворяшин — перкусії, семпл — вокал;
  • Євген Софійчук — гітара;
  • Цей український гурт з Київа останнім часом досить часто порівнюють з легендарними «Red Snapper». І є за що. Такий атмосферний та психоделічний ейсід — джаз не може залишити байдужим. За час існування гурт брав участь у таких фестивалях, як «ГОГОЛЬFEST 2014», «WOODSTOCK (UA)», «Арт-Пікнік Слави Фролової 2014», «Koktebel Jazz Festival 2014».

    7 грудня 2014 грудня, 19-30, бар «Blues & Jazz»

    На другий день фестивалю «Jazz Bez 2014» в Рівному гратиме суто польський джаз, а саме «Michal Milczarek Trio»
    Склад гурту:
  • Michal Milczarek — гітара;
  • Mateusz Modrzejewski — перкусія;
  • Bartek Luczkiewicz — бас-гітара;
  • Michal Milczarek Trio copy Проект грає імпровізаційну музику, яка межує із ф’южн і сучасним джазом. Діапазон музичних інспірацій тріо дуже широкий, тому в його творах можна знайти елементи блюзу, психоделіки та електроніки. На початку 2013 року альбом музикантів «The Big Game» посів третє місце в рейтингу кращих польських релізів та гурт провів великий тур Європою «The Big Game Tour 2013». Цього року гурт продовжує гастролювати та готує новий альбом. З детальною інформацією щодо програми фестивалю та вартості квитків можна ознайомитись за тел. 43-29-73, (067)363-34-19 XIV міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez 2014» у Рівному проходить під патронатом Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку. Поважай себе — слухай джаз!


    ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

    Читайте також