Яблучний не менш корисний, ніж ананасовий

1812 0

Ми у соцмережах:

Яблучний не менш корисний, ніж ананасовий

Зима — найважчий час для нашого організму. Через нестачу вітамінів знижується імунітет. Найдоступніший спосіб підвищити захисні функції організму — пити сік. Корисний сік не тільки для імунітету. У кожного виду — свої властивості.

Дослідження стверджують, що рік у рік найвживаніші українцями — яблучний, виноградний, персиковий, томатний соки. Однак сік з кожного фрукта корисний по-своєму — це джерело глюкози, фруктози, мінеральних речовин. Він містить пектин, який знижує рівень холестерину в крові і нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Наприклад, у склянці апельсинового соку міститься до 70 мг вітаміну С — а це добова норма організму. Ананасовий сік сприятливо впливає на функцію нирок і печінки, а також містить речовину бромелайн, яка є чудовим природним спалювачем жиру і омолоджує організм. Тому ананасовий сік активно використовується в дієтичному харчуванні. Гранатовий сік — корисний як загальнозміцнюючий засіб, для відновлення організму після хвороби, операції, допомагає при недокрів'ї. До того ж, гранатовий сік містить антиоксиданти, які перешкоджають старінню організму. Грейпфрутовий сік — чудовий натуральний засіб від безсоння, нормалізує тиск. Перераховувати користь соків з фруктів, які не ростуть в Україні, можна довго, враховуючи те, що для виготовлення соків використовується близько 40 фруктів, серед них і папайя, і маракуйя, і лайм, і ацерола, і гуава, і карамбола. Морквяний, наприклад, особливо корисний для втомлених очей, виноградний — при виснаженні нервової системи і знесиленні. Вишневий сік сприяє поліпшенню обмінних процесів, зміцненню організму і поліпшенню апетиту, а грейпфрутовий рекомендується при гіпертонії, атеросклерозі і перевтомі. Сік з груші має сечогінну і протимікробну дію, персиковий же рекомендується пити при порушенні серцевого ритму, недокрів'ї, захворюваннях шлунка із зниженою кислотністю. Сік чорноплідної горобини знижує тиск і ефективний при атеросклерозі, а яблучний виводить з організму солі сечової кислоти. Не так давно почали виробляти капустяний сік з додаванням бурякового. Цей сік — просто криниця з вітамінами, органічними кислотами, макро— і мікроелементами, корисними для здоров'я. Більше того, до його складу разом з іншими, корисними для організму речовинами, входить ліпоєва кислота, яка захищає організм людини від шкідливої дії важких металів, таких як ртуть, свинець, кадмій. Тим же, хто прагне схуднути, варто особливу увагу звернути на сік білоголової капусти, який сприяє зниженню маси тіла завдяки ефективному очищувальному впливу на організм. А буряковий сік покращує формулу крові, його рекомендується пити при анемії. У ньому також дуже цінне співвідношення натрію і кальцію (50% і 5% відповідно), що важливо для підтримки розчинності кальцію в організмі. Це один з найкращих засобів при гіпертонічній хворобі. У будь-якому разі, який би сік ви не обрали, вживаючи його хоча б кілька разів на день, ви сприяєте підвищенню імунітету і знижуєте ризик простудних захворювань, що дуже важливо в зимовий період.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також