Як доглядати за ногами влітку?

1747 0

Ми у соцмережах:

Як доглядати за ногами влітку?

Літня проблема номер один, коли натирають туфлі, босоніжки, балетки. Причин може бути безліч — і незручна колодка, і занадто ніжна шкіра, і спека, і піт. Тому підхід тут потрібен комплексний.

Мозолі Літня проблема номер один, коли натирають туфлі, босоніжки, балетки. Причин може бути безліч — і незручна колодка, і занадто ніжна шкіра, і спека, і піт. Тому підхід тут потрібен комплексний. Профілактика. Купивши нову пару взуття, особливо відкриту, з ремінцями-застібками, не варто відразу ж влаштовувати йому довгий "вигул". Обмежуйтеся недовгими тестовими прогулянками, перевіряючи, чи не тисне і не тре. Якщо заздалегідь знаєте, що ноги "проблемні", користуйтеся розтяжками для взуття, гелевими подушечками та ортопедичними устілками, що перерозподіляють навантаження на стопу. Для профілактики майте при собі стіки, що захищають від мозолів, вони продаються в аптеках. Користуватися ними просто — перед тим як взуватися, намажте проблемні місця. Замість стіків можна використовувати захисні креми з серії "для втомлених ніг" — з ними в нових туфлях можна гуляти довше, не відчуваючи незручності. Перша допомога. Якщо ноги таки натерті, допоможуть пластирі від вологих мозолів. Найзручніші — силіконові: добре тримаються, захищають від тиску, прозорі. Догляд. Якщо мозолі вологі, головне — не проколювати пухир: через ранку в організм може потрапити інфекція. Якщо мозолі сухі, допоможуть пом`якшувальні ванночки з содою і пемза. Допомагають креми від мозолів з касторовою олією і сечовиною. При дуже сухій шкірі краще використовувати крем з фруктовими кислотами.

П`яти Сохнуть, грубіють, тріскаються — і вимагають посиленого догляду. Спочатку зробіть ванночку з сіллю, крохмалем або олією лимона, лаванди, чайного дерева, вона пом`якшує і розпарює шкіру. Потім очищення — пемзою або педикюрною щіткою. Раз на тиждень можна користуватися скрабом. Контрастний душ, щоб поліпшити кровообіг і зняти напругу. Для пом`якшення і зволоження намажте ступні кремом, вдягніть шкарпетки — і спати. До ранку п`яти стануть ніжними і шовковистими.

Пітливість Для боротьби з посиленою пітливістю ніг потрібно робити теплі ванночки вранці і ввечері з ромашкою і шавлією. Використовуйте також тальк для присипання ступнів після ранкового душу. Дезодоранти і антиперспіранти маскують неприємний дух і сповільнюють потовироблення, тим самим перешкоджаючи появі запаху взагалі. Креми з саліциловою кислотою і ментолом підсушують, мають антибактеріальні властивості, освіжають шкіру.

Набряки Турбують багатьох, особливо під вечір у спеку. Будь-які набряки означають, що настав час поспілкуватися з лікарями: потрібно з`ясувати, чи немає проблем з серцем і нирками, печінкою, судинами, чи не порушена робота лімфатичної системи. Обстеження покаже, що і як лікувати. Паралельно доведеться змінити шпильки на комфортне взуття з невисоким (3-5 см) підбором; двічі на день обполіскувати ноги розчином морської солі (1 чайна ложка на склянку); ближче до вечора менше пити; бути більш стриманим у споживанні алкоголю, цукру і солі — вони теж затримують воду в організмі. Не сидіть увесь день, навіть в офісі. Чим більше сидіти, тим сильніші набряки! Намагайтеся щогодини робити розминку — вийти на обід, випити чаю з колегами, збігати кудись. Ввечері після охолоджуючої ванночки треба лягти на диван і хвилин на десять закинути ноги на стіну, попередньо промасажувавши їх з кремом або гелем на рослинній основі.

Втома Від синдрому втомлених ніг врятують: креми і гелі з гінкго білоба (покращують кровообіг), гамамеліс (дають відчуття легкості), камфорою (знеболюють), а також гелі та спреї з охолоджуючим ефектом. Як правило, до їхнього складу входить ментол, який охолоджує і освіжає.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також