Як побороти дисбактеріоз

1937 0

Ми у соцмережах:

Як побороти дисбактеріоз

Дисбактеріоз — це порушення балансу мікрофлори в кишечнику. Якщо тих чи інших бактерій стає занадто багато, у людини починається розлад травлення. Здоровий організм легко справляється з проблемами, проте якщо імунітет ослаблений, це загрожує зростанням кількості шкідливих мікроорганізмів (наприклад грибків).

Фахівці-гастроен­те­ро­ло­ги називають наступні симптоми дисбактеріозу: діарея, запори, коліти; гастрити, дуоденіти, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки; порушення кровообігу кишечнику; хвороби суглобів і сполучної тканини; злоякісні пухлини шлунка, товстого кишечнику, грудей; порушення менструального циклу; карієс; сечокам`яна хвороба; бронхіальна астма, атопічний дерматит, інші прояви алергії. Існує безліч народних способів лікування дисбактеріозу, приймайте їх лише порадившись із лікарем. 1. Йоги рекомендують для лікування жувати натщесерце 1-2 зубочки часнику. Але варто пам`ятати, що часник протипоказаний людям із хворими нирками: 100 г очищеного часнику подрібнити, перекласти в скляну банку, залити півлітрою спирту і щільно закрити кришкою. Настояювати в темному прохолодному місці 2 тижні. Приймати по 15-20 крапель 2-3 рази на день за півгодини до їди. 2. Ліки на основі кефіру: дві середні головки часнику очистити і подрібнити, 6 середніх цибулим дрібно нарізати і потовкти. Все перемішати і залити літром кефіру. Настоювати тиждень. Приймати перші сім днів по столовій ложці тричі на день під час їди. Другі сім днів по 2 столові ложки тричі на день під час їди. Треті сім днів — по 3 столові ложки тричі на день з їжею. І так додавати по ложці кожні 7 днів, поки не закінчиться склад. Потім ліки роблять наново. П`ють їх до півроку, а хто й більше. 3. Звечора насипати в глибоку тарілку 2 столові ложки геркулесу. Додати жменьку сухофруктів — кураги, чорносливу, родзинок, сухих яблук. Залити все 150 г кефіру. Вранці з`їсти на сніданок. 4. По 30 крапель настоянки прополісу на Ѕ склянки перевареної води повинні допомогти вам впоратися з недугою. 5. Дві столові ложки зеленого чаю залити 1 л окропу, настояти півгодини. Потім ще півгодини кип`ятити на повільному вогні. Процідити. Заварку, що залишилася, залити Ѕ літра води і кип`ятити ще півгодини. Процідити. Обидва відвари змішати і злити в пляшку. Зберігати в холодильнику. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за півгодини до їди. 6. Перемішати по 1 столовій ложці трави звіробою, ромашки, м`яти, подорожника, реп`яха. Взяти 1 столову ложку суміші, залити 0,5 л крутого окропу, закутати, настояти 30 хвилин. Процідити і пити як чай невеликими ковтками протягом дня. 7. Перемішати в рівних частинах ягоди чорниці, квітки ромашки аптечної, безсмертника, траву звіробою, деревію, корінь змійовика, плоди вільхи. Одну столову ложку суміші залити 1 склянкою окропу, кип`ятити на повільному вогні 10 хвилин. Закутати і настоювати 2 години. Процідити. Приймати по 1 столовій ложці тричі на день до їди.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також