Як вибрати сотейник і для чого він потрібен?

1199 0

Ми у соцмережах:

Як вибрати сотейник і для чого він потрібен?

Сотейник можна назвати універсальною посудом, своєрідним гібридом між каструлею і сковородою. Він дозволяє готувати найрізноманітніші страви, створюючи справжні шедеври кухарського мистецтва, підходить для використання не тільки на плиті, але і в духовці. Якщо ви любите готувати, то сотейник купити в Києві можна в інтернет-магазині «Мир Посуды». Якщо ви не дуже знайомі з цим посудом. Спробуємо розібратися з тим, що ж таке сотейник, для чого він потрібний, і як його правильно вибрати.

Що таке сотейник?

Сотейник вважається різновидом сковорідок, але це не зовсім відповідає дійсності. Між сковорідкою і сотейник є чимало конструктивних відмінностей, в результаті чого останній має більш широку область застосування. Він підходить не тільки для смаження, а й для варіння, тушкування, запікання. Однозначно відповісти на питання, що готують в сотейнику, дуже складно, тому що він підходить для приготування самих різних блюд. Відмінно підходить ця посуд для страв, у приготуванні яких важливо забезпечити збереження рідини, для гасіння. Він незамінний для готування об'ємних страв, таких, як овочеві рагу, соусів.

Незважаючи на те, що сковорідки і сотейники відносяться до одного класу посуду, між ними існують принципові відмінності. Отже, чим сотейник відрізняється від сковороди? В першу чергу — конструкцією і принципом приготування їжі. Дно і стінки сотейника товсті, масивні, з практично прямим кутом між ними. Своїми високими стінками він більше нагадує каструлю. Масивність сотейника пояснює і принцип приготування їжі. Продукти в ньому не смажаться, а тушать, так як товстостінний посуд добре зберігає тепло.

Сотейники можуть мати круглу або овальну форму. Практично всі моделі мають ручки. Зазвичай дві, рідше одну. Ручка може бути знімної або незнімної. Посуд зі знімними ручками більш практична, так як її можна використовувати для запікання в духовій шафі.

Виробляються сотейники з різних матеріалів — нержавійки, штампованого і литого алюмінію, чавуну, кераміки. На внутрішній поверхні може бути нанесено антипригарне покриття, як звичайне, так і зносостійке, наприклад, «Титан». Добре зарекомендувала себе посуд з багатошаровим покриттям.

Як вибрати сотейник?

При виборі сотейника варто звернути увагу на наступні критерії:

• Матеріал виготовлення і покриття. Найпрактичніші сотейники виготовляються з литого алюмінію. Такий посуд добре протистоїть деформації, довго служить. Антипригарне покриття повинне бути стійким та безпечним. Сотейник з якісним покриттям навіть за умови постійного використання буде служити кілька років. Дешева «штампування» прийде в непридатність дуже швидко.

• Ручки. Так як сотейник можна використовувати для приготування страв в духовці, краще вибирати модель зі знімною ручкою. Добре зарекомендували себе моделі з заклепувальним механізмом, що дозволяє легко знімати і фіксувати ручку при необхідності.

• Кришка. Сотейник має широкий спектр застосування, тому він повинен мати кришку. Хороший варіант - кришка з термостійкого скла. Цей матеріал не боїться високих температур і дозволяє контролювати процес приготування їжі, не знімаючи кришку. У кришці має бути отвір для випускання пари.

Отже, перед вами стоїть вибір: сотейник або сковорода - що краще?

Оптимальний варіант, мати на кухні посуд обох видів, так як їх призначення, все ж, різне. Якщо ви часто тушкуйте, запікаєте або готуєте об'ємні страви, обійтися без сотейника дуже складно.

Сотейники з литого алюмінію, з якісним антипригарним покриттям можна знайти в модельному ряду практично всіх відомих виробників. У каталозі «Мир Посуды» ви можете знайти сотейники якісні та недорогі. Вони відрізняються тривалим терміном служби, стійким антипригарним покриттям, нанесеним методом напилення. У модельному ряду брендових виробників можна підібрати дуже зручні вироби, з продуманою ергономікою. Такий посуд легко стане незамінною помічницею господині на кухні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також