Які ліки можуть підвищити тиск

2559 0

Ми у соцмережах:

Які ліки можуть підвищити тиск

Тим, хто має підвищений тиск, вкрай важливо стежити не тільки за раціоном, а й за тим, які препарати приймають, адже все це може позначатися на тиску.

Бувають ситуації, коли потрібно терміново випити таблетку від головного болю або спазму в животі. При цьому ніколи перевіряти її побічні ефекти. Які ж ліки з тих, що найчастіше приймають без консультації лікаря, можуть підвищити тиск?

Порошок від застуди. У більшості з них для полегшення симптомів застуди міститься судинозвужувальна речовина фенілефрин. Від нього тиск підвищується істотно, тому перш ніж пити такі засоби, читайте склад.

Спреї й краплі від нежитю. В їхньому складі теж можуть бути компоненти, що володіють судинозвужувальним ефектом. Працюють вони так — капіляри носа звужуються і закладеність зникає. У незначній мірі ці речовини всмоктуються в кров, через що може виникати вплив і на інші судини. Чим менший їхній діаметр, тим вищий артеріальний тиск.

Знеболювальні. При постійному прийомі знеболювальні ліки, що містять напроксен або ібупрофен, здатні хоч і незначно, але все ж підвищувати артеріальний тиск. Якщо ви гіпертонік і вам доводиться пити такі таблетки, наприклад, через біль у суглобах, будьте уважні з дозуванням. У таких випадках не завадить консультація з лікарем з приводу підбору альтернативного лікування.

Препарати від мігрені. Коли звичайні знеболювальні не допомагають, багато хто вдається до триптанів — це група лікарських засобів, які використовуються для зняття нападів мігрені і кластерних головних болів.

Люди, які страждають на артеріальну гіпертензію, після прийому триптанів стикаються з нудотою, тремтінням у тілі, запамороченням, раптовим відчуттям втоми. Тиск і пульс при цьому можуть не тільки підскочити, але і знизитися.

Сиропи від кашлю з солодкою. Солодка багата на біологічно активні речовини, що знижують концентрацію калію в організмі, а він важливий для роботи серцево-судинної системи. Якщо пити такі сиропи часто, ви помітите, що ваш стандартний тиск підвищиться, тому намагайтеся уникати їхнього прийому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також