Які відсотки — такі й враження

1561 0

Ми у соцмережах:

Які відсотки — такі й враження

Керівники штабів політичних партій та їхні лідери поступово повертаються до звичайного життя. Позаду — напружені виборчі перегони, безсонна ніч підрахунку голосів, а також перші емоційні враження від їхніх результатів: одні святкують перемогу, інші — роблять «хорошу міну при поганій грі», дехто — не приховує розчарування. Зі своїми враженнями лідери обласних парторганізацій основних гравців на виборах поділилися з читачами «РВ».

Юрій Прокопчук, голова обласної організації ВО «Батьківщина»: — Я переконаний, що наша політична сила не набрала стільки голосів, скільки ми очікували. Якби явка виборців була трохи більшою, то мали б ще 5 додаткових відсотків. До самих людей в мене претензій немає, а от до супротивників і навіть до союзників є певні запитання: щодо спроб підкупу виборців нашими опонентами або ж щодо розміщення провокаційних листівок компаньйонами.

Сергій Паладійчук, заступник голови обласного штабу «НУ-НС»: — Не є головним, скільки набрала наша політична сила. Основне те, що люди зробили свій вибір. Загальні результати позитивні. Переконаний, що ми сформуємо помаранчеву коаліцію і працюватимемо над виправленням помилок, які за рік наробила попередня парламентська більшість.

Олексій Губанов, заступник голови обласного відділення Партії регіонів: — Те, що Партія регіонів набрала на Рівненщині у півтора раза більше відсотків, ніж торік, це результат нашої роботи. Ми й очікували узяти саме стільки голосів. Звичайно, така динаміка зростання прихильників не може не радувати.

Олександр Сідлецький, заступник керівника регіонального виборчого штабу Блоку Литвина: — Результатом голосування задоволений. Звичайно, були дрібні порушення під час виборчого процесу, однак суттєво на результати волевиявлення народу вони не вплинули. Відіграв незначну роль низький кваліфікаційний рівень членів виборчих комісій. Але загалом вибори пройшли в спокійній атмосфері. Взагалі ми очікували набрати мінімум 5-6%, але і сьогоднішній результат є цілком прийнятним.

Олександр Вознюк, перший секретар обкому КПУ: — Моя оцінка результатів виборів має подвійне значення. Ми задоволені результатами, адже додали до свого активу в порівнянні з минулим роком ще 2%. Однак якщо мислити державницькими категоріями, то ці дострокові вибори нас турбують. Під загрозою опинилась коаліція національної єдності і є можливим реванш помаранчевих сил. Нас, комуністів, це дуже турбує. Порушення під час виборчого процесу були, але ж зрозуміло, що жодні вибори не проходять бездоганно.

Леонтій Самчук, перший секретар обкому СПУ: — Я дуже вдячний усім виборцям за те, що вони зробили свій власний вибір. У тому, що соціалісти не потраплять до парламенту, нічого трагічного для партії немає. А от для виборців — це трагедія, адже Європа рухається у соціалістичному напрямку. Переконаний, що ідея соціалізму рано чи пізно все ж прийде і в Україну. Що ж до самого виборчого процесу, то адмінресурс цього року був застосований у повній мірі. Ви ж бачили, скільки дорогезних біг-бордів однієї з політичних сил висіло на вулицях міста. Ви десь бачили біг-борди, що рекламують СПУ?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також