Згідно з результатами дослідження, вживання фруктових соків допоможе знизити ризик виникнення хвороби Альцгеймера і деяких інших захворювань.
Згідно з результатами дослідження, вживання фруктових соків допоможе знизити ризик виникнення хвороби Альцгеймера і деяких інших захворювань. Учені проаналізували хімічний склад декількох видів соків і підрахували кількість антиоксидантів, що містяться в них. Дослідники виявили, що у виноградному, яблучному і журавлинному соках міститься підвищена кількість корисних хімічних сполук. Особливу увагу учені звертали на наявність в соках хімічних сполук — поліфенолів. Раніше було доведено, що поліфеноли, будучи сильними антиоксидантами, знищують вільні радикали, оберігаючи від хронічних захворювань. Результати дослідження показали, що виноградний сік містить найбільшу кількість найрізноманітніших поліфенолів, а також запас антиоксидантів, еквівалентний виявленому недавно в червоних винах Бордо. Не всі соки корисні однаково. Проте включивши в щоденний раціон виноградний, грейпфрутовий, яблучний з м’якоттю і журавлинний соки, ви збільшите кількість антиоксидантів в організмі, допомагаючи йому боротися з багатьма хронічними захворюваннями.