Якщо водій глянув "не так"...

1435 0

Ми у соцмережах:

Якщо водій глянув

Більше місяця діє "Гаряча лінія" при Спілці перевізників України, але поки що на неї зателефонувало всього 13 осіб — скаржилися на хамство водіїв, небажання довезти до кінцевої зупинки та запитували, чи законне підвищення тарифів. Зменшити ціну на проїзд у Спілці не обіцяють, але за грубіянство каратимуть.

Валентин Демчук, президент ГО "Спілка перевізників України":

— Якщо на водія надходить скарга, він навіть може позбутися роботи. Один такий випадок уже був: пасажирка, якій нагрубив водій, відмовляючись везти її за пільговим посвідченням, зателефонувала на "гарячу лінію" і його звільнили. Якщо ви стали учасником неприємної ситуації під час перевезення або вас образив водій, то вам потрібно записати дату, час та місце події, а також вказати номер маршруту, державний номер автобуса, прізвище водія і перевізника. За можливості, запишіть ще прізвище і телефон хоча б одного свідка. Зі скаргою звертайтеся на номерами (0362) 45-45-57 або (097) 131-19-50. Дзвінки на "гарячу лінію" приймаємо щодня з 10-ї до 17-ї години, окрім вихідних.
Існує й традиційний варіант — поскаржитися чиновникам. З початку року в міському управлінні транспорту та зв'язку зареєстрували 29 дзвінків зі скаргами та пропозиціями. Тетяна Мартинюк, головний спеціаліст управління транспорту і зв'язку:
— До нас можна додзвонитися за телефонами ­22-41-91 або 22-20-24, ці номери висять у кожній міській маршрутці. Ситуації бувають різні: одні пасажири хочуть, щоб подовжили графік рейсів або водії виїжджали раніше, інші просять, щоб облаштували зупинку, пішохідний перехід або ще щось. Є навіть одна скаржниця, яка постійно нарікає на поведінку водіїв — то глянув не так, то відповів їй не тим тоном. Можна поскаржитися й письмово, вкинувши лист у скриньку в нашому управлінні на вулиці Шевченка, 45. Або написати міському голові Володимиру Хомку — за півроку він отримав 95 звернень щодо транспортних проблем.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також