Йди ти... в лазню

2254 0

Ми у соцмережах:

Йди ти... в лазню

Коли на вулиці холодно, непогано випробувати на собі виняткову користь лазні або сауни — унікального гігієнічного, загартовувального і лікувального засобу. Недарма ж герої відомого фільму мали таку традицію — напередодні нового року ходили в лазню.

Сауна і лазня — рецепт від хвороб Сауна і лазня давно визнані одними з найкращих засобів для підтримки здоров`я і вроди. Тут можна повністю розслабитися, зняти тривалу втому і при цьому отримати могутній імпульс позитивних емоцій, прекрасного самопочуття, гарного настрою. Сауна і лазня є ефективним засобом профілактики гострих респіраторних вірусних інфекцій. В результаті дії високих температур мікроби і віруси гинуть, а організм надалі сам продовжує боротьбу з інфекцією. За даними фінських медиків, серед людей, які регулярно відвідують сауну, частота простудних захворювань значно менша. Особливо важливо, що в лазні приходить в рух кров, що депонує (резервна). В організмі людини циркулює 5-6 літрів крові. При цьому 1 літр перебуває в резерві. Ця кров, що депонує в печінці, селезінці, м’язах, також спрямовується в загальне судинне русло, збагачуючи постійно циркулюючу кров.

Відмінність лазні від сауни У сауні жарко (70-90 градусів) і сухо. У лазні ж, навпаки, лише тепло (40-45 градусів) і дуже волого: адже чим вища температура, тим сухішим має бути повітря, щоб не постраждали шкіра і система кровообігу. Найголовніший оздоровчий ефект полягає в контрастній дії на організм тепла і холоду. Після того як тіло сильно прогрілося, потрібно обов’язково охолодитися. Холодна вода після гарячої пари закриває пори, робить шкіру пружною і гладкою. Охолоджування стимулює обмін речовин. Через пори, що відкрилися під впливом тепла, відбувається глибоке очищення шкіри. Вона стає ніжною, до неї повертається її природний рожевий відтінок. Втома і напруга, що накопичилися в м`язах, зникають. Кровообіг посилюється, і по всьому організму розносяться антитіла, які виробилися завдяки прогріванню. Імунна система зміцнюється, покращується загальний стан. Проте не слід мати ілюзій — ці процедури навряд чи дозволять вам схуднути. У сауні або лазні вага зменшується не за рахунок жирового прошарку, а за рахунок води. Найкраще втамовувати спрагу, що виникає, мінеральною водою або фруктовим соком. Вони відновлюють втрату мінеральних солей. Після всіх процедур намажтеся з ніг до голови зволожуючим кремом, адже після перебування в парній шкіра знежирена і зневоднена. Активні речовини, що містяться в кремах, тепер будуть особливо добре вбиратися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також