Юрій ТРАЧУК: «Костопіль і Рівне мають спільні інтереси. А можуть мати й спільну територію»

1897 0

Ми у соцмережах:

<b>Юрій ТРАЧУК:</b> «Костопіль і Рівне мають спільні інтереси. А можуть мати й спільну територію»

Про хід об’єднання громад Рівненщини. Якщо хоча б один чиновник назве ці об’єднання громад Рівненщини самодостатніми — викиньте його з вікна... Вочевидь, при пропонованому об’єднанні ніякого розвитку області не буде, і 2016 буде вкрай важким для усіх громад, а для «дрібнооб’єднаних» — тим паче.

rivne_obl_1280_cr До прикладу, є рішення сільради Малої Любаші про відмову об’єднуватися із Костополем. Цікаво, що саме на території цього села і знаходиться Рівненський індустріальний парк — єдина цілісна територія на 140 га загальних можливостей (із захисними зонами включно). Цей майданчик знаходиться посередині між Рівним та Костополем.

трачук_cr
Юрій Трачук
Насправді, Костопіль ще довго не зможе здійснити підготовку індустріальної зони для інвесторів — кишка тонка: на це потрібні зусилля групи фахівців — промоутерів, архітекторів, будівельників, концепт-аналітиків. Крім того, необхідно виділити величезні кошти на тверду частину проекту — власне, інфраструктуру: потужні джерела електроенергії, резервне джерело (когенерентна установка), каналізація, транспортна розв’язка, землерийні роботи. Певен, саме громада міста Рівне, об’єднавшись з Олександрійською, В.Житинською, Шпанівською та Малолюбашівською громадами, зможе стійко і наполегливо працювати у цьому напрямку. От тоді, за 12 км від межі Рівного та на майже тій самій відстані від межі Костополя, утвориться технологічно активний анклав з 20 конкурентоздатних підприємств. Ці компанії отримають доступ до величезної кількості робочих рук, а селяни та міщани — гідну роботу на 4 000 штатних одиниць, інфраструктуру, соціальну відповідальність бізнесу, містоутворюючі перспективи. alsoread:http://rivnepost.rv.ua/lenta_msgshow.php?id=60294 І ще, за такого ходу справ, Костополь і Рівне матимуть спільні інтереси, спільні території та рано чи пізно зіллються в одне ціле за рахунок розгортання подальших бізнес-моделей, адже одне утворене інвестором робоче місце потребує 7 сервісно-супутніх, а це — 21 000 задіяних осіб!!! А бюджетоутворення, а соціально-медична інфраструктура, а диференціація грошових потоків... Неймовірне стане реальним! Майбутнє стане дійсністю! То, скажіть, чим має займатися міський голова Рівного, як не творити майбутнє для усіх нас. Хіба не мислити глобально, а діяти локально? Ось — приклад Великої Справ усього Життя! Ось де можливість залишити слід в історії міста та краю вцілому. То хто здатний таке зробити? Хто з них — Дмитро Якимець, Володимир Хомко, Олександр Лащук, Анатолій Сидорук, Сергій Рибачок, Олег Червонюк... Хто? tag:Територіальний поділ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також