Замість антибіотиків — продукти, що знищують мікроби

7117 0

Ми у соцмережах:

Замість антибіотиків — продукти, що знищують мікроби

Древні цілителі вважали, що їжа має бути ліками. І справді, існує ряд продуктів, які мають високу терапевтичну цінність. Одні з них знімають запальний процес, інші — заповнюють дефіцит певних вітамінів і мікроелементів. А деякі навіть здатні замінити антибіотики, тому що можуть ліквідувати патологічні агенти — хвороботворні мікроорганізми.

натуральни-антибиотики Основна перевага натуральних антибіотиків перед лікарськими препаратами в тому, що природні антибіотики знищують винятково патогенні мікроорганізми й безпечні для корисної мікрофлори кишечнику — лакто— і біфідобактерії. А от синтетичні лікарські засоби при тривалому застосуванні можуть викликати тяжкий дисбактеріоз. Звісно природні антибіотики менш ефективні ніж синтетичні. Однак на початкових стадіях захворювання або для попередження хвороби в епідеміологічний період вони саме те, що потрібно.

Перелік природних антибіотиків

Лідерство в цій групі належить часнику. Його ефективність висока проти наступних патологічних агентів:
  • кишкової палички — найбільш частої причини отруєнь;
  • кандиди — грибкового агента, що є причиною молочниці та стоматиту;
  • хелікобактер пілорі — бактерії, що є причиною гастриту та виразки шлунка;
  • дизентерійної палички, що викликає гостре інфекційне захворювання — дизентерію;
  • лямблій — паразита, що найчастіше зустрічається.
Часник є універсальним протимікробним засобом, що активно бореться не тільки з бактеріями, але й грибками, найпростішими та навіть вірусами. Така висока активність обумовлена вмістом у продукті аліїну, який у великій кількість надходить в організм при руйнуванні клітинної структури, тобто при ретельному розжовуванні або механічному здрібнюванні. Саме цей компонент блокує ріст і розмноження мікроорганізмів, викликаючи їхню загибель. Друге місце займає народне лікування цибулею. Це джерело вітамінів і мікроелементів, а також натуральних атиоксидантів і флавоноїдів. Саме останній компонент і спричиняє його протимікробну активність. Це летуча речовина, що вбиває хвороботворні мікроби при потраплянні в дихальні шляхи. Цибулею лікують бронхіти та застудні захворювання. Вона має дезінфікуючу властивість. Журавлина — найбагатше джерело натуральних флавоноїдів і гіпурової кислоти, що є прекрасним профілактичним засобом від циститу. Добре піддаються лікуванню журавлиною запальні захворювання сечовивідної системи. Зелений хрін (васабі) блокує розмноження стафілокока, стрептокока та кишкової палички. Користь васабі є незаперечною — щоденне вживання цього продукту запобігає розвитку карієсу (адже його причиною є патогенні мікроорганізми). Трохи меншою ефективністю володіє й звичайний хрін, що містить аліл — ефективну протимікробну речовину. Кіндза — активний борець із сальмонелою. У ній високий вміст додеценалу, котрий є натуральним антибіотиком. Її вживання знизить ризик захворювання на сальмонельоз. Мед і прополіс — найбільш дієві протимікробні засоби для зовнішнього застосування. Древні римляни накладали пов'язки з медом на бойові рани, що запобігало нагноєнню та прискорювало загоєння. Мед має дезінтоксикаційну дію, очищає клітини печінки та підвищує ефективність імунної системи. Унікальний склад імбирного кореня — шоагол, зингерон і джинджерол — спричиняє його потужний протизапальний і антибактеріальний ефект. Цей продукт з успіхом застосовується для лікування застуди, грипу та інших ГРВІ. Куркума — надзвичайно ефективний антисептик, що здатний усунути навіть збудника корости — кліща. Лікування куркумою застосовується при екзематозній поразці шкірного покриву, ранах, саднах, порізах і укусах комах. Зелений чай містить поліфенольні речовини. Учені виявили, що підсилити їхній ефект можна, додавши в міцний напій трохи повареної солі. Ці сполуки активно борються з кишковою паличкою, допомагаючи в комплексному лікуванні харчових отруєнь. Лікування зеленим чаєм є особливо актуальним для осіб з підвищеним тиском. Ананас із древніх часів використовувався як засіб, що лікує запальні процеси в ротовій порожнині. Регулярне полоскання горла ананасовим соком дозволить вам забути про хронічний тонзиліт. Олія орегано застосовується для лікування риніту, гаймориту, тонзиліту, бронхіту та пневмонії. Можна змазувати укуси комах для запобігання нагноєнню. З успіхом застосовується для лікування вугрової висипки. Але перш ніж замінити антибіотик, проконсультуйтеся з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також