Запліднення за методом ICSI: показання, особливості та результати процедури

1340 0

Ми у соцмережах:

Запліднення за методом ICSI: показання, особливості та результати процедури

Сьогодні існує безліч ефективних методів запліднення, і один з них – ICSI (ІКСІ). Назва методики розшифровується як Іntra Cytoplasmіc Sperm Іnjectіon, тобто «введення сперматозоїдів в цитоплазму ооцита».

Цю процедуру зазвичай проводять при важкій формі безпліддя у чоловіків, коли спостерігається істотне зниження запліднюючої здатності еякуляту.

Клініка професора Феськова проводить запліднення за допомогою методу ICSI. Фахівці медичного центру використовують інноваційну технологію і сучасне обладнання, що дозволяє досягати успішних результатів. Клініка вже допомогла тисячам пацієнтів стати щасливими батьками, що підтверджується численними захопленими відгуками. На сайті клініки https://feskov.ua/services/eko/metod-iksi-icsi можна записатися на консультацію до репродуктолога в Києві чи Харкові.

В яких випадках може застосоватись протокол ІКСІ

Метод запліднення ICSI застосовують в наступних випадках:

• партнерка старше 35 років;

• запліднення не настає більше 5 років з незрозумілої причини;

• екстракорпоральне запліднення ЕКЗ не принесло бажаних результатів (частота зачаття менше 30%, поліспермія);

• ретроградне сім'явиверження;

• анеякуляція, причиною якої стали пошкодження спинного мозку;

• антиспермальні антитіла в спермі перевищують рівень 50%;

• азооспермія (еякулят не містить сперматозоїдів);

• олігозооспермія, астенозооспермія, тератозооспермія (недостатній зміст сперматозоїдів в еякуляті, їхня мала рухливість або неправильна будова);

• морфологічні патології яйцеклітин (потовщена блискуча оболонка та ін.);

• у жінки вдалося отримати менше 5 яйцеклітин;

• запліднення не відбулося в новому циклі ОІВ для повторної інсемінації ооцитів на другий день;

• для проведення процедур ІМСІ або IVM;

• передімплантаційна генетична діагностика.

Особливості проведення процедури

Процедуру ІКСІ проводять після того, як були отримані яйцеклітини у жінки (протягом 24 годин). Перед маніпуляцією обов'язковою умовою є видалення клітин променистого вінця, що оточують яйцеклітини. Подібна процедура проводиться тільки з використанням зрілої яйцеклітини (має перше полярне тільце).

Сперматозоїди для ICSI отримують безпосередньо з еякуляту або хірургічним шляхом. Використовуючи мікроінструменти, лікарі під мікроскопом відбирають сперматозоїди з кращими властивостями. Вони поміщаються в мікроголку, якою проколюють блискучу оболонку яйцеклітини, після чого чоловіче сім'я вводять в цитоплазму жіночої клітини.

Часта причина нездатності до запліднення яйцеклітин чи її поділу – складність самих маніпуляцій (пошкоджується оболонка яйцеклітини) та низька якість жіночої або чоловічої статевої клітини. Так, на перший погляд сперматозоїд зовні може здатися рухомим і мати правильну будову, але внутрішньо може спостерігатися хромосомна аномалія. У більшості випадків відсоток успішного настання вагітності при ІКСІ такий же, як і при звичайних програмах in vitro.

Відзначимо, що генетичні ризики спостерігаються тільки при важкій формі безпліддя у чоловіків. Якщо мікроманіпуляції все ж призвели до запліднення яйцеклітини завдяки використанню сперматозоїдів з порушенням, то захворювання може генетично передатися дитині. Щоб звести ризик безпліддя у сина до мінімуму, необхідно комплексно обстежити подружню пару та провести лікування для усунення наявних патологій.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також