Засудили кілера ФСБ Росії, який розстріляв працівника Рівненського СІЗО

1389 0

Ми у соцмережах:

Олег Смородінов

У суді довели вину жителя Маріуполя Олега Смородінова, якого обвинувачували в умисному вбивстві працівника Рівненського СІЗО Івана Мамчура. Колишнього військовика убили за те, що росіяни вважали, що він допомагав їхнім ворогам під час російсько-грузинської війни.

Прокурор довів, що обвинувачений Олег Смородінов зі спільником Костянтином Івановим були завербованими представниками ФСБ Росії.

У 2016 році вони отримали завдання за 2000 доларів США та 300000 рублів РФ вбити колишнього військовослужбовця ЗСУ, 37-річного рівнянина. Кілька місяців чоловіки узгоджували злочинний план, купили зброю й стежили за жертвою.

У вересні 2016 року на виконання вказівки кураторів спільники прибули до будинку на вулиці Відінській в Рівному. Один із них чекав жертву під будинком, а обвинувачений – в під’їзді. Коли чоловік вийшов з ліфта – кілер здійснив у нього 8 пострілів, після чого ще вдарив пістолетом кілька разів по голові. Після вбивства зловмисники втекли до Росії.

Пізніше одного з них затримали на кордоні, а іншого – вже в РФ.

У 2020 році суд засудив 56-річного Олега Смородінова  до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Тепер же вироком Рівненського міського суду обвинуваченого визнано винним ще й у вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд також задоволив цивільний позов потерпілої на 1 000 000 грн.

Рішення ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді. 

Спільника Костянтина Іванова за вбивство Мамчура ще не покарали, суд досі розглядає його справу.

Нагадаємо читачам, що Олег Смородінов – етнічний росіянин, який переїхав жити в Україну ще підлітком. Згодом воював у складі терористичних військ РФ на Донбасі, дістав поранення та поїхав у Москву. Там був завербований ветераном спецназу ФСБ Максимом Живило. Хотів вступити в ПВК Вагнера і воювати в Сирії. Але був направлений в Україну вже в статусі найманого вбивці ФСБ. В Україні Смородінов полював на колишніх учасників АТО, список яких йому передали в ФСБ. Він встиг розстріляти Івана Мамчура – вісім куль випустив на сходовому майданчику. Рівнянин Іван  Мамчур був ветераном 3-го полку спецоперацій. Смородінов не жалкує про скоєне. Всім був задоволений. Вважав, що вийде за обміном і буде переданий Росії.

Читайте також: Як у Рівному агенти ФСБ вбивали Мамчура

Чи посадять вбивцю Мамчура?

Зізнання кілера, який застрелив у Рівному майора

Кілер ФСБ попросив, щоб його не випускали з Рівненського СІЗО

Замовне вбивство, яке не мало сенсу

Чи віддадуть Росії убивцю Івана Мамчура?

На Рівненщину екстрадували спільника вбивці працівника слідчого ізолятора

Пулітцерівську премію отримали за статті про режим Путіна та вбивство агентами ФСБ у Рівному


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також