Зайвих держслужбовців звільнять «по-доброму»

3284 0

Ми у соцмережах:

Зайвих держслужбовців звільнять «по-доброму»

У понеділок під час засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович «по-доброму» звернувся до керівників місцевих рад з проханням зменшити штатні розписи управлінь, які, на його думку, за останні п’ять років надто роздули.

— Я вас по-хорошому, по-доброму прошу, поклавши руку на серце. Якщо ми з вами повернемося хоча б до чисельності 5-6 річної давнини — це буде абсолютно нормально. Якщо хтось буде тягнути це питання, гальмувати цей процес — по-перше, я публічно скажу про це громадам. По-друге, наші партнерські стосунки будуть з вами складними, — пригрозив Віктор Янукович. Ці президентські застереження слухали й Юрій Кічатий, голова Рівненської облради, та Василь Берташ, голова облдержадміністрації. Відтак, невдовзі скорочення відбудеться у виконавчому апараті Рівненської обласної ради, де зараз працюють 52 особи. Зокрема, як розповів перший заступник голови облради Михайло Кривко, зі структури апарату виведуть сім водіїв, яких переведуть на роботу до відповідного господарського підприємства, яке обслуговуватиме раду та облдержадміністрацію. У самій же облдержадміністрації поки чекають настановчих документів з Кабміну. А у міській раді, в управліннях та відділах якої працюють понад 400 службовців, чекають на прийняття нового державного бюджету.

Коментарі Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради: — На останній сесії обласної ради ми вже прийняли рішення, яким передбачаємо скорочення працівників виконавчого апарату приблизно на 20%. Втім, порівняно з іншими обласними радами у нас і так мало людей працює. Окрім того, ми реорганізовуємо ряд структурних підрозділів, оптимізуємо їхню діяльність. Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Торік ми вже скоротили 15 службовців. Нині все залежатиме від нового державного бюджету. Якщо після його прийняття виникне потреба зменшити штати — то скоротимо ще. Елеонора Орлова, начальник юридичного відділу Рівненської облдержадміністрації: — Кількість працюючих та перелік структурних підрозділів для облдержадміністрації визначається постановою Кабінету Міністрів України. Це — його компетенція. Станом на вівторок відповідних документів до Рівненської облдержадміністрації не надходило.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також